- Menüü toetub uusimatele Eesti ja Põhjamaade toitumissoovitustele ning päevane toiduenergia kogus on 1700 kcal.

- Menüüs on 3 põhitoidukorda ja 2–3 vahepala.

- Kõik põhitoitained on tasakaalus ning vitamiinide ja mineraalainete saamine samuti tagatud. Vaid D-vitamiini tuleks meie kliimas toidulisandina juurde võtta.

- Toidu valmistamisel eelistatagu töötlemata, naturaalset, värsket ja võimaluse korral ökoloogiliselt puhast toorainet.

- Juua võib kas puhast vett või ürditeed, näiteks piparmündi-, pärnaõie- vm endale meele­pärast teed. Ka üks hommikune tass kohvi ei tee midagi halba, samuti võib päeva jooksul juua paar tassi rohelist või musta teed.

- Kui menüüd järgides siiski kõht tühjaks jääb, võib võtta juurde tumerohelisi leht­köögivilju, brokolit, teisi kapsalisi, sparglit, idandeid, seeni, kurki, sellerit, redist ja muid vähemagusaid köögivilju.

ESMASPÄEV

Hommikusöök


Mangosmuuti avokaadoga

200 ml mandlipiima, 100 ml vett, ühest laimist pressitud mahl, 140 g (külmutatud) mangot, 1 väiksem avokaado (viljaliha 70 g), pool banaani.

Lõunaoode


Kruubi-aedviljasalat fetaga

Spinatilehti, veerand kurki, 2 redist, 3 kirsstomatit, 70 g keedetud odrakruupe, 40 g fetajuustu, 1 sl kõrvitsa- ja päevalilleseemneid. Kastmeks 1 sl oliiviõli, 0,5 sl sidrunimahla, 1 sl hakitud peterselli, soola ja pipart.

Laota taldrikule spinatilehed, lao neile kurgi-, redise- ja tomatitükid. Puista peale kruubid, tükeldatud feta ja seemned. Nirista üle kastmega.