Küllap on neid, kellele kingisadu mõnusat ootusärevust pakub, ja neidki, kellele jõulude lähenemine on pigem hirmutav. Kujutan ette stressis, lõhkikistud ajagraafiku ja suurte ootuste käes visklevat suure pere ema. On kärgperede liikmeid, kellele jõulud tähendavad üle-eestilist gastrolli ja istumist igal õhtul eri laua taga. Ilmselt on kõige rohkem jõulupõlgureid aga üksildaste inimeste seas. Kui keegi ei oota sind jõuluõhtusöögile või isegi kui lauatäis rahvast on kokku kutsutud, kuid see kõik on pigem piinarikas kohustus. Pühadega seotud üksildustundest on juttu psühholoogi kolumnis.

Seekordses ajakirjas pani teiste seas kaasa mõtlema artikkel teraapia­vormist, mis aitab traumeerivast kogemusest üle saada. Tasakaalu loomiseks koostatakse kollektsioon nendest hetkedest, mil inimene tundis end hästi ja lõõgastunult. Need ei pea olema sündmused, vaid võivad olla ka helid ja lõhnad. Olen nüüd pühendanud vabu hetki just selliste mälestuste väljasõelumisele. Need on kui trumpässad, mida igaüks peaks oma kaardi­pakis hoidma. Märkasin, et hakkasin neist mõnd värskemat ikka ja jälle mälu­soppidest üles otsima.

Küllap teiegi elate kaasa meie kaanestaarile Laura Põldverele, keda teame lavalt ja teleekraanilt kui kaunist ja säravat lauljatari. Imetlust ja imestust aga tekitab, et kõige selle kõrval on Laura tegelikult kimpus olnud tõsiste terviseprobleemidega. Neid trotsides, endale allahindlust tegemata, on Laura laval alati vormis.

Ajakirjas mõtleme juba ka eesootavale aastale. Loodan, et leiate inspi­ratsiooni suhetele keskendunud aastahoroskoobist või avastate mõne uue harrastuse. Vaatame üle tantsutrennide võimalused – need tunduvad naiselikult lustlikud, kuid samas füüsiliselt küllaltki nõudlikud, olgu see siis võhma nõudev bailatino, lihaseid treeniv postitants või teatraalne ja sensuaalne burlesk.

Lähme tantsima!