- Insuldi viis klassikalist tunnust on näo, käe või jala tuimus või ootamatu nõrkus, eriti kui see avaldub vaid ühel kehapoolel; raskused kõnelemisel ja segane diktsioon; nägemishäired; tasakaaluhäired või uimasus ning tugev peavalu ilma selge põhjuseta.

- Nende viie tunnuse kõrval võivad naistel olla insuldi sümptomiteks ka minestamine või hingamisraskused.

- Naistel on insuldi sümptomid vahel väga nõrgad, näiteks peavalu, mis meenutab varasemaid peavalusid.

Infarkti klassikaline sümptom on tugev litsuv valu rinnus. Osa naisi tunneb seda, osa aga mitte. On ka teisi südamerabanduse märke, mida võib segi ajada muude tervisehäiretega.

- Tugev valu käes (enamasti vasakus), seljas, kaelas või abaluude vahel. Ekslikult aetakse süü tuuletõmbuse, lihasevalu või sportliku ülepingutuse kaela.

- Valu lõuas või kurgus, mida peetakse hambavaluks või lihaspingeks.

- Seletamatu iiveldustunne või oksendamine, mida seostatakse kõhugripi või toidu­mürgitusega.

- Kõikehõlmav hiiglaslik väsimus, mida võib põhjendada kehva ööune, stressi või pingelangusega.

- Uimasus või pearinglus, mida seletatakse magamatuse või dehüdratsiooniga.

Lisaks on oluline teada, et naise südameprobleemide välja­selgitamisel ei pruugi tulemusi anda mõned standardtestid, mis aga meestele sobivad.

Pole täpselt teada, miks südamehaigused on naistel tõsisemate tagajärgedega kui meestel. Kuid naistel on kaks korda suurem tõenäosus saada teine südamerabandus kuue aasta jooksul pärast esimest. Üks põhjus võib olla selles, et naistel on väiksem süda ja pärgarterid ehk veresooned, mis varustavad verega südamelihast. Sel põhjusel võivad olla operatsioonid keerulisemad ja mõni diagnostikameetod, nagu näiteks angiograafia, vähem tõhus. Viimane võimaldab leida veresoonte sisepinnalt kolesterooliladestusi, mis võivad ummistada veresooni ning viia insuldi või infarktini.
Uuringut segab see, naiste veresoontes kipuvad kolesteroolitombud olema lamedamad.

Peale selle on naistel sagedamini kui meestel väikesi veresooni kahjustav mikrovaskulaarne haigus. Sellisel juhul ei saa ummistunud pisiveresoonte pärast süda piisavalt hapnikku, sellal kui suured veresooned on puhtad. Ka seda on keeruline tavalise angiogrammiga avastada. Mõnikord, kui naine kurdab lõikavat valu rinnakorvis ja võiks kahtlustada infarkti, näitab EKG või angiogramm, et kõik on korras. Probleemile viitab aga hoopis EKG-koormustest.