Et seksuaalprobleemidest saavad alguse paljud igapäevamured, pühendutakse üle maailma just tantra seksuaalsetele õpetustele. Eestiski ollakse sellest huvitatud. “Meie kooli töötubades ja üritustel on osalenud üle 2000 inimese. Kuuleme pidevalt, kuidas seksuaalsuse puudumine või selle vähesus, suutmatus kogeda rahuldust ja orgasme ning võimetus tunda tõelist kirge on paljudele rahulolematust põhjustanud,” ütleb Vask.

Kõik võivad kogeda orgasmi
Üks tantrateema Eestisse toojaid on Bhairava kooli looja ja vanemõpetaja Moses Maimon. Iisraelist pärit mees tegi karjääri juristina, kuid 15 aastat tagasi tuli elus kannapööre ning Moses otsustas pühenduda spirituaalsusele. Ta on omandanud teadmisi Indias, Tais ja Suurbritannias (kus ta omandas hüpnoterapeudi kutse) ning jaganud neid mitmel pool Euroopas ja Aasias. Kolm aastat tagasi lõi ta Bhairava Yoga Eesti kooli ning on sellest ajast juhendanud inimesi joogas ja tantras ning lahendanud eestlaste seksuaalprobleeme.

Kui pärida, mis ühel tantrakoolitusel täpsemalt toimub, siis detailselt õpetajad rääkida ei soovigi. “Alustame ikka ABCst: mis on tantra, mis energia ja kust see tuleb,” kergitab Vask saladuseloori.
Osalevad nii 20- kui 60aastased, vanusepiiranguid ei seata. Baaskursused on teoreetilisemad, edasi läheb õpe praktilisemaks. Vahel praktiseerivad naised ja mehed eraldi, vahel koos. Mediteeritakse, õpitakse ja sooritatakse harjutusi. Palju intiimsem õhkkond valitseb tantramassaaži töötubades – selleks sõidetakse linnakärast vaiksematesse kohtadesse. Moses selgitab, et koolitusel õpetatakse, kuidas kätega seksuaalenergiat ergutada, kuidas seda partneris äratada ja blokeeringuid kaotada.
“Ühelgi kursusel pole nii, et saame kokku ja võtame lihtsalt riided seljast,” sõnab mees. “Koolitusel õpivad inimesed, kuidas energiad liikuma panna, ja see viib suurte avanemisteni. Meil oli siin üks naine, kes oli kümme aastat psühholoogide jutul käinud, ja sai ühe nädalavahetusega oma probleemidest vabaks. Naised ei taha tunnistada, et neil on probleeme orgasmi kogemisega, kahjuks nad tihti ei tea ka, et seda saab õppida. Naised ja mehed võivad üle keha orgastiliseks muutuda.” Mees ei eita, et tantramassaaži puhul ei jäeta tähelepanuta ka intiimsemaid piirkondi. “Genitaalid on osa kehast ja see pole tabu, ka nendega tuleb tegeleda.”

Liisa Vask lisab, et koolitustel puutub ta tihti kokku 30–40aastaste naistega, kes pole kunagi orgasmi kogenud. “Orgasmisaamine on tõesti oskus, mida võib õppida. KÕIK naised võivad kogeda orgasmi, kui pole tõsist meditsiinilist probleemi. Ükski naine ei pea leppima orgasmita seksiga.”
Nii Liisa kui ka Moses kinnitavad, et 45 minutiga on nende koolis paljude elud muutunud. “Siin on nutetud õnnest, on löödud särama. Hiljutisel tantramassaaži kursusel oli mees, kes koges lainetena üle keha voolanud orgasme 20–30 minutit järjest – see polnud erektsioon, vaid energia õige juhtimine,” ütleb Moses.

Ära lepi kesise seksuaalsusega!
Tantraõpetaja nendib, et mehed on liigselt keskendunud genitaalipiirkonnale, justkui see oleks ainus koht naudingu saamiseks. Tegelikult võivad mehed kogeda orgasme üle keha ja see kõik on õpitav. “Koolis õpetatakse tihti ainult seda, kuidas banaani otsa kondoom panna, ja see on kurb. Tantrakooli tullakse huvist, kuidas partnerile ja iseendale rohkem naudinguid pakkuda, kuidas seksuaalsust vaimsemaks muuta, ja õpitakse lõpuks multiorgasme kogema.”

Koolitustel on suure tähendusega tantra vaimsema poole mõtestamine, meditatsioonitehnika, energiapunktide ja tšakrate tundmaõppimine. Lisaks hingamistehnikad ja loomulikult igapäevased harjutused. “Ma tean, et sa ootad kaheksat õpetust, kuidas suhet parandada, aga kiirtoidumeetodil ei saa nõuandeid jagada,” ütleb Moses. “Kui tahad tõeliselt muutuda, pead asja tõsiselt võtma ja diivanilt tõusma! Ei saa teha toolis tantrat või tõmmata telefoni vastavat rakendust. Kui tahad muutusi, pead astuma samme.”

Liisa Vask ütleb, et väga heade raamatute abil saab end tantra teooriaga kurssi viia, kuid ühtegi õpikut ei ole võimalik võrrelda otse õpetajalt saadava kogemusega. Ta lisab, et eestlased räägivad seksist küll häbelikult, aga käituvad vabalt. “Eestlased on südames rohkem avatud. Lääne ühiskonnas on inimesed kogu aeg harjunud rääkima, aga südamesiirust on eestlastel rohkem.”

Samas pole tantra igaühele. Kui mees ei taha koolitusele tulla, siis ei peagi. Liisa Vask räägib, kuidas naised käivad mõned korrad üksi, mehed kodus üllatuvad, ja järgmisel korral tullakse juba kahekesi.
Pole mingi probleem käia koolitustel üksi või lihtsalt hea sõbraga. “Peamine on, et mehed ja naised õpiksid seksuaalsust,” toonitab Liisa Vask. “Kasu sellest on palju-palju tähtsam ja tulemus nauditavam, kui suudate ette kujutada. See muudab teie elu ja suhet. Ärge leppige kesise seksuaalsusega!”

Sooritusvõime on kasvanud kümneid kordi
Margus (34)

Tantra pole ainult tehnika ja poosid, vaid eelkõige filosoofia ning elamise ja mõtlemise viis, mis mõjub positiivselt kehale ja vaimule ning mõjutab kogu elu. Tantristlikke tehnikaid praktiseerides olen mõistnud, miks inimest peetakse loomariigist kõrgemaks olendiks ja et lisaks kehale on meil ka vaim.
Minu sooritusvõime on kasvanud kümneid kordi ja suguühte juures puudub vajadus tuimaks sisseelamisfaasiks. Iga hetk alates algusest on orgastiline mõlemale poolele ning tulemuseks on füüsilisele lisaks ka mentaalne rahuldus ja hingerahu.
Tavapäraselt tunde kestva praktika jooksul olen kogenud sedavõrd intensiivseid ja erinevaid orgasme, mille olemasolust mul varem aimugi polnud. Partneri orgasmide energeetiline tunnetamine on isegi sügavam ja võimsam. Ja kui enda kehas tekivad orgasmid, seob see partnerid üheks tervikuks ja viib spirituaalselt kõrgeimale tasemele.
Müstiliselt võimas on tunda enda ja partneri energiaid ühinemas ning aega ja ruumi väänamas. Mõlemapoolne rahulolu sillutab teed egost vabamatele, siiramatele ja tugevamatele suhetele.

Seks on meeliülendavam!
Mari (26)

Eelmisel sügisel ei teadnud ma joogast ega tantrast veel midagi. Seletamatul põhjusel tekkis ühtäkki tunne, et tahaksin joogast rohkem teada, ning sattusin Bhairavasse. Juba pärast esimest joogatundi sain aru, et see on midagi sellist, mida ma otsinud olen.
Koos joogaga vaikselt arenedes tundsin ühel hetkel, et olen valmis tutvuma ka tantraga. Esimene tantrakursus oli minu jaoks täielik eneseületamine, sest ma ei mõistnud, kuidas saab seksuaalsusse nii vabalt suhtuda. Aga see on ju elu osa! Seks on elu osa. Ja tantra õpetabki, kuidas armastada iseennast, oma keha ja nautida kõike, mida teed. Fantastilised orgasmid võivad kesta tunde – esmapilgul tundub see ehk hirmuäratav, sest oleme harjunud vaid mõnekümne sekundiga. Kui see tunne on käes, kaob maailmast kõik negatiivne ning kõik hea ja kaunis on võimendatud. See tunne kestab ja kestab. Ja seks on aina parem, ilusam ja meeliülendavam!

Justkui ilutulestik oleks peas!
Kamilla (29)

Esimene tantramassaaži koolitus muutis mu elu. Mu suhted lähedaste ja perekonnaga on oluliselt paremaks muutunud, samuti kadusid pärast kursust hirmud ja blokeeringud. Varem ei julgenud ma kõigiga vabalt suhelda, nüüd olen avatud ja vaba suhtleja.
Suudan nüüd lihtsalt lahti lasta halbadest emotsioonidest, ei teki enam solvumist, mis varem oli kerge tulema. See on nii mõnus uus tunne! Ka naiste terviseprobleemid kadusid pärast kursust.
Kursusel käisin tookord veel tuttavaga, nüüd praktiseerime koos joogat, meditatsiooni ja tantristlikku seksi. Ma ei läheks enam iialgi voodisse mehega, kellega ei saaks tantrat praktiseerida, ega alustaks ka suhet, kus puuduks tantra.
Tavalist seksi ei anna võrreldagi tantristliku meditatiivse seksiga, kus mängus on ka energiate liikumine ja suunamine ning kogu protsess on rahulik ja mõnus.
Pärast kursust olen seksides kogenud sügavaid tupesiseseid orgasme ja ejakulatsiooni. Seks läheb iga päev ainult paremaks ja energia tunnetamine muutub iga kord võimsamaks. Lisaks olen suutnud viia seksuaalenergia kõrgematele tasanditele, see on toonud imelisi uudseid kogemusi. Kord pärast seksi mediteerides oli tunne, justkui oleks peas ilutulestik.
Tantramassaaži kursusel õpitud G-punkti massaaži kogemine vabastab mind kõikidest halbadest emotsioonidest, annab hea tuju, toob adrenaliini, tekitab soovi asju teha ja korda saata, olla rõõmsameelne ja teotahteline.

Seks on omandanud uue tähenduse.
Martin (30)

Bhairava kooliga liitumine on toonud kolossaalselt positiivseid muutusi kõikvõimalikes eluvaldkondades: tööst on saanud protsess, mida naudin, tervis ja enesetunnetus on suurepärased, suhted ja seks on saanud uue tähenduse.
Tegelikult oli just seks igapäevaseks kinnituseks toimunud progressist, mis väljendus naudingu intensiivsuses, keha energeetilises tunnetamises ja orgasmi enneolematus väljenduses. Kui euroopalik arusaam mõistab seksi kui pingeid maandavat ja eneserahuldust pakkuvat tegevust, siis Moses õpetab seksi kasutama kui tööriista, mis energiast vabanemise asemel sind käivitab.

Allikas: TP 06/2013.