See, kui palju igaüks meist võib kohvi tarbida, sõltub individuaalsest kofeiinitarbimisest. Keskmine inimene võiks hoida oma kofeiinitarbimise alla 500 mg, mis tähendab 1-2 tassi kohvi päevas, lisaks paar kruusi teed.

Liigse kofeiinitarbimise peamine põhjus on (kohvikute) liiga suured kohvitassid. Suur tass kohvi võib sisaldada 200-300 mg kofeiini. Nii, et kui jood ühe kruusi kohvi hommikul ja teise õhtul, peaks olema su päevane kohvinorm käes.

Teine märk liigsest kohvitarbimisest, lisaks südame trummeldamisele, värinale jms, on see, et oled asetanud oma lootused päevaga õhtusse saamiseks kohvi peale ning kui oled sunnitud veetma päeva ilma kohvita, koged võõrutussümptomeid.

Veel üks negatiivne külg, mille kohv endaga kaasa toob, on lisakalorid ja suhkur kohvijookide puhul ning kui armastad kohvi kõrvale ka midagi näksida, on asi veelgi hullem.

Kas tead, kui palju kohvi tegelikult tarbid?

  • Must kohv 65-120 mg
  • Espresso 30-60 mg
  • Latte või cappuccino 100-120 mg
  • Energiajoogid 80-100 mg
  • Tee 10-50 mg

Nagu iga toiduaine puhul, on ka siin võtmeks mõõdukus. Kohv on imeline jook, kuid selle ületarbimine viib terviseprobleemideni ning kehva enesetundeni. Järgmine kord, kui haarad kohvitassi järele, mõtle, kas sul on seda tegelikult vaja.

Allikas: NYPost.com