• 170 gr kanakintsu nahaga
  • 100 gr kartulit
  • 20 gr jääsalatit
  • 30 gr tomatit
  • 20 gr kurki
  • 20 gr mandariini
  • 2 tl mett
  • peale pigistamiseks apelsinimahla
  • maitse järgi sinepit
  • musta pipart ja soola
  • oliiviõli
  • rafineeritud kookosrasv

Valmistamine:

  1. Sega mesi, sinep, oliiviõli, sool ja pipar ning hõõru see kanale. Hea oleks kui teeksid seda 12 tundi enne ahju panemist, aga piisab ka 2 tunnist.
  2. Küpseta kana 30 minutit 200 kraadi juures.
  3. Kanaga koos pane ahju kartulid ja valmista neid järgnevalt:
    1. Koori kartulid ja lõika nendest 1,5 sentimeetri paksused sektorid. Proovi kõik lõigud teha sarnase paksusega, et nad ühtlaselt valmiksid.
    2. Pane kartulid 20 minutiks külma vette seisma.
    3. Kurna kartulid ja kuivata põhjalikult majapidamispaberiga.
    4. Sega kartuleid hoolikalt kookosrasva ja soolaga.
    5. Laota need ahjurestile nii, et kõik tükid jääksid eraldi. Pane ahjuresti alla ahjupann, kuhu saab rasv tilkuda.
  4. Küpseta kartuleid kuni need on kuldpruunid, umbes 20 minutit.
  5. Tükelda jääsalat, kurk, tomat, koori mandariinid (las mandariinisektorid jäävad terveks) ja sega kõik komponendid oliivõliga, maitsesta soolaga.

Vaata teisi tervislikke retsepte Erik Orgu blogist.