27.12.2017, 08:11
Erik Orgu tervislik pühadeajaretsept: Mee-sinepi kana krõbekartulitega ja värske salatiga
Retsept:
- 170 gr kanakintsu nahaga
- 100 gr kartulit
- 20 gr jääsalatit
- 30 gr tomatit
- 20 gr kurki
- 20 gr mandariini
- 2 tl mett
- peale pigistamiseks apelsinimahla
- maitse järgi sinepit
- musta pipart ja soola
- oliiviõli
- rafineeritud kookosrasv
Valmistamine:
- Sega mesi, sinep, oliiviõli, sool ja pipar ning hõõru see kanale. Hea oleks kui teeksid seda 12 tundi enne ahju panemist, aga piisab ka 2 tunnist.
- Küpseta kana 30 minutit 200 kraadi juures.
- Kanaga koos pane ahju kartulid ja valmista neid järgnevalt:
- Koori kartulid ja lõika nendest 1,5 sentimeetri paksused sektorid. Proovi kõik lõigud teha sarnase paksusega, et nad ühtlaselt valmiksid.
- Pane kartulid 20 minutiks külma vette seisma.
- Kurna kartulid ja kuivata põhjalikult majapidamispaberiga.
- Sega kartuleid hoolikalt kookosrasva ja soolaga.
- Laota need ahjurestile nii, et kõik tükid jääksid eraldi. Pane ahjuresti alla ahjupann, kuhu saab rasv tilkuda.
- Küpseta kartuleid kuni need on kuldpruunid, umbes 20 minutit.
- Tükelda jääsalat, kurk, tomat, koori mandariinid (las mandariinisektorid jäävad terveks) ja sega kõik komponendid oliivõliga, maitsesta soolaga.
Vaata teisi tervislikke retsepte Erik Orgu blogist.