Teha alkoholiga väike paus kasvõi paariks nädalaks, on hea mõte, kui jood pidevalt rohkem kui lubab soovituslik päevanorm (4 cl naiste puhul ja 8 cl meeste puhul). Kui aga sinu alkoholitarbimine kipub mõjutama sinu tööd või isiklikke suhteid, oled ületanud juba mõistlikkuse piiri.

Kindel on see, et sinu organismile mõjub alkoholivaba dieet kergendavalt:

1.  Sa magad sügavamalt ja rahulikumalt

Ajakirjas Alcoholism: Clinical & Experimental Research avaldatud uuring tuvastas, et alkoholi pruukimine enne magamaminekut suurendab ajus alfa-lainete mõju, mis ilmnevad tavaliselt siis, kui puhkad, et oled ärkvel. Tulemuseks on rahutu uni. Erinevad alkoholiteemalised uuringud näitavad, et kuigi alkohol aitab kiiremini uinuda, rikub see tõsiselt unekvaliteeti. Ilma alkoholita magades tunned end järgmisel päeval palju värskemana ning aktiivsemana, lisaboonusena parem tuju, keskendumisvõime ning vaimne sooritus.

2.  Sa sööd vähem

Ajakirjas American Journal of Nutrition avaldatud uuringus leiti, et alkohol on üks peamistest isutekitajatest. Põhjus võib peituda selles, et alkohol võimendab meie meeli, leitakse jälle ühes teises uuringus, mis avaldati ajakirjas Obesity. Teadlased on avastanud, et mõned naised, kes said katse käigus alkoholi kahe päevanormi jagu (kokku 8 cl), sõid 30% enam kui naised, kelle organism sai alkoholi asemel füsioloogilist lahust. Ka väga väike alkoholikogus kasvatab naiste ajuaktiivsust, tehes neid tundlikumaks toidulõhnale ning meelitades neid rohkem sööma.

3.  Sinu magusaisu võib kasvada

Suhkrutase tekitab ajutist mõnutunnet nagu alkoholgi, seetõttu võib juhtuda, et kui loobud ühest mõnuainest, nõuab su organism teist asemele.

4.  Sinu kehakaal langeb

Alkohol kasvatab kurikavalalt sinu päevast kaloritarbimist, ilma, et ise märkaksid. Üks margarita-kokteil võib sisaldada 300 kcal või enam, piña colada aga koguni 450 kcal. Jättes alkohoolsed joogid menüüst välja ja mitte asendades neid magustoiduga, hakkavad kilod robinal kaduma.

5.  Nahk muutub terveks ja säravaks

Kõigest mõne päevaga muutub su nahk tervemaks ja niisutatumaks, kuna alkohol on diureetilise toimega ning väljutab su kehast vett. Kuivus põskedel ja ninaümbruses väheneb, samuti leevenevad kõõma, ekseemi või muud nahaprobleemide sümptomid.

6.  Sul on rohkem raha

Alkoholijoomine, eriti kui armastad kalleid veine või viskisid, on kallis hobi. Arvuta kokku, kui palju sul on kulunud alkoholile nii kodus kui baarides-restoranides – tulemus võib osutuda vägagi üllatavaks.

7.  Sind võib vaevama hakata kadedus

On oluline teada, et viibides seltskonnas, kus teised joovad, võib sul tekkida tunne, et jääd sellest mõnust ilma – kainusest võib saada paras väljakutse.

8.  Vähirisk väheneb

USA Riikliku Vähiinstituudi andmeil on alkohol seotud suu-, maksa-, rinna-, jämesoole ja pärasoolevähi riski tõusuga. See risk kasvab koos alkoholitarbimisega.

Allikas: Women's Health