1. Magama minekuks pehmed sokid jalga!

Šveitsi teadlased on avastanud, et inimesed uinuvad kiiremini, kui nende jalad ja käed on soojemad kui toaõhk. Soojade jalgade puhul veresooned laienevad, mis on märguanne ajule, et uni võib tulla.

2. Lammaste asemel loetle oma päevaseid tegevusi

Sule silmad ja alusta kohe esimesest asjast, millega hommikul tegelesid: meenuta, kuidas vajutasid kinni äratuskella, siis püüa meenutada, mida tegid või tundsid järgmisena. Meenuta kõike nii detailselt kui võimalik. Veame kihla, et uinud juba enne kui jõuad keskpäevani.

3. Lõhnasta magamistuba und soodustava aroomiga

Teatud lõhnad, nagu lavendel, kummel ja ylang-ylang, aktiveerivad sinu ajus alfalained, mis rahustavad ja aitavad uinuda. Doseeri mõni tilk aroomiõli vee sisse ja piserda spreipudelist voodiriietele enne magamaminekut.

4. Söö õhtul natukene

Kindlasti oled kuulnud, et õhtuti pole soovitatav kõhtu liiga täis pugida, sest täis kõht ei lase uinuda ja suure toidukoguse seedimine uneajal ei taga kvaliteetset und. Kuid ka nälg takistab uinumist. Söö õhtusöögiks väike kerge eine ja loobu ergutavatest jookidest (kohv, must tee ja alkohol).

5. Võtta appi uinutavad helid

Peas keerlevad mõtted hoiavad sind kaua üleval, kuid muusika võib aidata sul rahuneda. Väldi laule, mille sõnad haaravad su tähelepanu, kuula näiteks klassikalist muusikat, folki või mõnd rahulikku instrumentaalpala.

6. Magamistoas olgu õige temperatuur

Et korralikult magada, peab keha sisemine temperatuuritase olema õige. Seetõttu võiks magamistoa temperatuur jääda 18-22 °C vahele.

Allikas: themuse.com

Jaga
Kommentaarid