Vastab toituminõustaja Ellyt Naigla:
Kukeseened sisaldavad C-vitamiini ja karotenoididest peamiselt beeta – karoteeni, mida on A-vitamiini tootmiseks meil organismil vaja (viimase sisaldus kukeseenes on  isegi suurem kui porgandis). Toiteväärtuse poolest on kukeseened väga kasulikud. Kukeseeni süüakse ka tooretena ja just siis sisaldavad need vajalikke aineid, et tõrjuda organismist parasiite. Selleks võib kasutada nii kuivatatud kukeseenejahu (kuivatatud alla 60 kraadi ja ei sisalda söögisoola) kui ka värskeid kukeseeni. Retsepte, kuidas kukeseeni kasutada organismi puhastamiseks on erinevaid ja neid leidub internetist (vali kindlasti usaldusväärne allikas enne kui proovid).

Kui soovid lihtsalt seeni nautida, siis võid teha nendest kastme, praadida või külmutada tagavaraks, et hiljem sellest süüa valmistada, kuid tasub pöörata tähelepanu, et kukeseen kaotab oma organismi puhastava toime kui seda on eelnevalt kuumutatud või külmutatud. Kui seda on tehtud, siis saad kukeseenest ikkagi vajalikud karotenoidid ja vitamiinid (viimaste säilimine sõltub töötlemise temperatuurist).

Saada sinagi oma  küsimus aadressile info@eestinaine.ee märksõnaga «lugeja küsib» ja otsime spetsialisti sellele vastama!