Naha eri vajaduste rahuldamiseks leidub erinevaid seerumeid, mida tuleb kanda nahale enne kreemi. Neid on parandavaid (pigmentatsioonihäireid, punetust ja kuperoosat vähendavaid, aknet leevendavaid), tugevdavaid, niisutavaid, tundlikkust kahandavaid, pinguldavaid, silendavaid ja sära andvaid. Leidub meigi alla mõeldud eliksiire, mis annavad “kiire ilu”: kaotavad hetkega väsimusilmingud ja aitavad jumestusel kaua veatuna püsida.

“Seerumid on head, kui tava­pärane iluhooldus jääb ebapiisavaks, näiteks ilmastiku, stressi, haiguse, liigse päevitamise või vanuse tõttu,” tõdeb Guinot’ kosmeetik-koolitaja Marika Freiberg. Neil puhkudel suurenevad naha vajadused teatud ainete järele ning kõige parema ja kiirema tulemuse annavad päeva- ja ööhooldust täiendavad seerumid. “Olles kerge tekstuuri ja kiire imenduvusega, toimivad suure aktiiv­ainete kontsentratsiooniga seerumid nii nahapinnal kui ka sügavamates kihtides,” selgitab koolitaja.

Kellele ja kui sageli?

Valiku ees seistes soovitab Marika Freiberg nõu küsida kosmeetikult, kuna spetsialist oskab kõige paremini hinnata naha seisundit ja vajadusi. “Olgugi et nahka niisutada tasub juba vanuses 20+, tuleks seerumeid valides jälgida tootja antud vanuseinfot ja kasutusjuhiseid,” teab kosmeetik. “Kuna seerumid on kõrgtehnoloogilised tooted, on nende loomisel arvestatud inimese organismis toimuvate füsioloogiliste protsessidega, et saada võimalikult kiire tulemus.”