Taskukohane ja tervislik kikerhernes aitab hoida kehakaalu kontrolli all. Millised on selle kaunvilja teised tervisekasud?
Lähis-Idast pärinev kikerhernes on olnud inimkonna toidulaual juba tuhandeid aastaid. Seda taskukohast ja äärmiselt toitainerikast kaunvilja on lihtne lisada salatitesse, suppidesse ja hautistesse – õrn pähkline maitse ja teraline tekstuur sobib hästi kokku paljude komponentidega. Uuringutest nähtub, et kikerherne lisamine oma igapäevamenüüsse teeb tervisele ja enesetundele palju head.

Kikerherned kuuluvad kaunviljade hulka, mis on tuntud oma rohkete tervislike omaduste poolest. Siin on 7 teaduslikult tõestatud kasulikku omadust, mida kikerherned tervisele pakuvad.
1. Suurepärane taimse valgu allikas
100 g kikerherneid sisaldab 8,9 grammi valku (võrdluseks 100 grammis munas on keskmiselt 12,8 g ja kodujuustus olenevalt sordist 10 – 14g valku). Valk on meie lihaste, kudede, viirustega võitlevate antikehade ja paljude muude keha funktsioonide jaoks hädavajalik ehitusmaterjal.
Oma suure valgu sisaldusega on kikerherned ja teised kaunviljad suurepärane lihavaba alternatiiv taimetoitlastele ja veganitele, ent ka tavatoitujatest inimestel on soovitatav suurendada kaunviljade osakaalu oma menüüs. Inimestel, kes söövad rohkem taimseid toite ja vähem punast ning töödeldud liha, esineb vähem südame-veresoonkonnahaigusi, rasvumist, kõrget vererõhku ja muid raskeid kroonilisi haigusi...