
Mõnede toiduainete puhul ei ole kellelegi üllatuseks, et neid ei tasu toorelt süüa. Samas leidub ka palju selliseid toiduaineid, mille puhul ei ole vajadus neid enne söömist kuumutada alati iseenesest mõistetav. Siin on viis muidu tervislikku koostisosa, mis võivad aga toorelt teha rohkem kahju kui kasu.
Toiduainete kuumutamisel võib olla mitu erinevat otstarvet. Mõnede viljade puhul parandab kuumutamine organismi võimet saada toidust kätte vajalikud toitained ja vitamiinid, teiste puhul aga muudab kuumutamine toidu lihtsalt organismile paremini seeditavaks. On ka selliseid toiduaineid, mis sisaldavad toorelt inimorganismile ohtlikke aineid, mille kogust on võimalik vähendada just kuumutamise teel.
Kartulid
Kartul on populaarne köögivili, mis sisaldab suures koguses tärklist. Toorelt sööduna võivad kartulid põhjustada puhitust, kõhuvalu ja erinevaid seedeprobleeme. Keetmine aitab lagundada osa kartulites sisalduvatest tärklistest ning muudab nad kergemini seeditavaks.