2022. aastal valmis „Eesti rahvastiku vaimse tervise uuring“ (teostajad Tervise Arengu Instituut ja Tartu Ülikool), millest selgub muuhulgas, et Eesti inimesed peavad vajalikuks parandada vaimse tervise kättesaadavust kriisiolukorras ning abi otsimise takistustena tuuakse välja liiga pikad järjekorrad ning hoiakutest tulenevad takistused – ei tea, kuhu pöörduda ning ei usuta, et miski aitaks. Üldise olukorra vastu huvi tundjatel soovitan lugeda ka Eesti 2023. aasta inimarengu aruannet, mis keskendub justnimelt vaimsele tervisele.

Vaimse Tervise Keskus on loodud, et vaimse tervise muresid ennetada, neid varaselt märgata ning nende lahendamiseks tuge pakkuda. Keskus on spetsialiseerunud vaimse tervise toetamisele, mis võimaldab erinevalt teistest terviseasutustest pakkuda veelgi personaalsemat ja pühendunumat kõrgekvaliteedilist psühholoogilist nõustamist, suurendades seeläbi ka kvaliteetse vaimse tervise teenuse kättesaadavust Eestis.

Vaimse tervise teemad ei ole õnneks enam mingi tabu ning meie kõigi õnneks räägitakse neist üha rohkem, seda ka kõige kõrgemal tasandil: nii on teema väga tugevaks eestkõnelejaks saanud president Alar Karis.

Just selleks, et vaimse tervise tugi oleks kättesaadavam, alustas 2023. aastal tegevust Vaimse Tervise Keskus OÜ, mis on spetsialiseerunud just vaimse tervise murede ennetamisele ja nende lahendamiseks toe pakkumisele. Meie värskelt valminud hubastes ruumides Tallinnas Veerenni tänaval võtavad inimesi vastu professionaalsed ja empaatilised spetsialistid, kes lähenevad igale murele individuaalselt ning mõistame. Teenust on võimalik saada nii eesti, inglise kui ka vene keeles. Klientide mugavust silmas pidades oleme loonud võimaluse ka veebikonsultatsioonideks.

Vaimse Tervise Keskust eristab paljudest samalaadse teenuse pakkujatest abi saamise kiirus. Me mõistame, et abi ei küsita selleks, et seda aasta pärast saada. Kuna meie meeskond töötab sünergias, on võimalik kliendiga ühist teekonda alustada ühel spetsialistil ning õigel hetkel kaasata järgmine.

Me kõik võime kogeda vaimse tervisega seotud väljakutseid, aga keegi ei peaks oma tervisemures üksi olema. Probleemide lahendamise edasi lükkamise asemel on võimalik hakata kohe tegutsema. Astu esimene samm enda või lähedase eest hoolt kandmiseks, broneerides aja vastuvõtuks kohapeal või e-konsultatsiooniks.

Vaimse Tervise Keskus

Veerenni 38b

info@vaimsetervisekeskus.ee

+372 503 8917

Vaimse Tervise Keskus OÜ




Jaga
Kommentaarid