Kas puudu on üks hammas? Või soovid taastada oma naeratust?

Üks nüüdisaegse hambaravi peamisi eesmärke on ennetada hammaste kaotust. Hammaskonna säilitamiseks tuleb tarvitusele võtta kõik võimalikud abinõud, sest ka üheainsa hamba kaotamine, rääkimata kõikidest hammastest ilmajäämisest, võib mõjutada tervet organismi, inimese välimust ja enesetunnet.

Igal patsiendil on oma lugu, kuidas olukord on jõudnud nii kaugele, et lihtsaid lahendusi ei pruugi enam olla.

Siis jõuabki kätte hetk, kui patsiendi valikus on eemaldatavad proteesid või nüüdisaegne esteetiline suhu kinnitatud sild.

Hambaimplantaat on kõige kindlam ja tänapäevasem viis asendada puuduvad hambad. Mis on selle eelised?

Kui lihtsalt ja kiirelt vastata, siis:

  • implantaat sobib nii üksiku kui ka mitme hamba taastamiseks (sild implantaatidel);

  • nelja või kuue implantaadiga on võimalik taastada kogu hambarida;

  • sageli saab hamba(d) suhu kohe pärast implantatsiooni.

Siinkohal tasub aga kõikidele südamele panna, et nagu teie enda hambad nii nõuavad ka implantaadid ja neile kinnitatud „uus naeratus“ korrapärast hooldust. Õige suuhooldus tagab implantaatide vastupidavuse pikkadeks aastateks.

Nii nagu iga patsient on isesugune, erinevad ka nende mured ja hirmud. Küsimused, mida patsiendid enim esitavad, on järgmised.

Kas see on valus?

Protseduur tehakse kohaliku tuimestusega, patsient ei tunne valu. Tavaliselt on see vähem ebameeldiv kui hamba eemaldamine.

Kas implantaat luustub?

Maailma statistika näitab, et luustub 97 protsenti esimest korda asetatud implantaatidest.

Kas iga hamba asemele on vaja panna üks implantaat?

Ei ole. Kogu naeratuse saab taastada kas neljal või kuuel implantaadil, see oleneb proteesi valikust ja patsiendi soovist.

Mis vanuseni saab implantaate panna?

Vanus ei ole implantatsiooni takistuseks.

Mul on palju kroonilisi haigusi. Kas mulle saab implantaadi panna?

On mõned haigused, mille puhul võib implantaadi panek olla raskendatud või selle prognoos halvem. Sellest räägib hambaarst teie esmasel konsultatsioonil.


Selline lahendus sobib, kui puuduvad enamik või kõik hambad. Lõualuusse asetatakse neli või kuus implantaati ja võimaluse korral paigutatakse neile kohe ka protees. Patsient lahkub, hambad suus, ning saab normaalselt süüa ja rääkida. Protees, mille patsient samal päeval suhu saab, on ajutine ja pärast implantaatide luustumist tuleb see asendada püsiva proteesiga.

Mõnikord nimetatakse seda meetodit väga lihtsustatult „hambad ööpäevaga“. Tuleb arvestada, et iga patsient on erinev ning operatsioonile eelneb alati patsiendi läbivaatus ja raviplaani koostamine.

Dr Regina Kuningas-Ott

HanzaDent OÜ
Paldiski mnt 9,Tallinn
+372 660 9701
info@hanzadent.ee
Tegevusluba L02807

Jaga
Kommentaarid