Eraravikindlustusi soetavad eeskätt tööandjad oma töötajatele

Qvalitas Arstikeskuse IT ja äriarendusjuhi Siim Tiidenbergi sõnul oli kindlustusseltside liidu andmetel selle aasta keskpaigaks teinud ravikindluste 510 tööandjat kokku oma 20 400 töötajale. „Näeme, et eraravikindlustuse poliiside hulk on hakanud väga kiirelt kasvama ning eelduste kohaselt võib neid olla ostetud 2022. aasta lõpuks endale või tööandja poolt juba 100 000 inimesel ehk 15 protsendile kõigile tööga hõivatutele,“ rääkis Tiidenberg.

„Peamine kasv tuleb ikkagi tööandja poolt soetatud ravikindlustusest. Töötaja vaatest on tegemist väga mugava lahendusega – sa ei pea ise täiendavalt maksma ning võrreldes tavakliinikutega on võimalik saada kvaliteetset teenust lühikeste järjekordadega,“ lisas ta.

Tiidenbergi sõnul on Qvalitas teinud ka sellega seoses mahukaid ettevalmistusi, et olla valmis erameditsiiniasutustele langeva suureneva koormuse teenindamiseks. „Esmajärjekorras oleme loomulikult taganud, et meie kliinikus pakuvad arstiabi piisav hulk oma eriala parimaid arste ja õdesid. Sellele täienduseks oleme loonud kaasaegseid teenuseid, nagu digikliinik, mis võimaldaksid suurema vaevata ja distantsilt oma murele esmast abi saada,“ ütles Qvalitas Arstikeskuse IT ja äriarendusjuht.

Ta lisas, et Qvalitase digikliinik moodustab koos ennetava töötervishoiuteenuse ja mobiilsete tervisekabinettidega ühtse terviku, et iga töötaja saaks oma tervise eest parima hoole. „Samas kogu arveldamine käib inimese jaoks taustal, sest kindlustuspoliisi olemasolul suhtleme juba kindlustusandjatega otse,“ ütles Tiidenberg.

Eraravikindlustus aitab tööandjate kulusid kontrolli all hoida

Kindlustusettevõtte PZU tervise- ja isikukindlustuse tootejuhi Kristel Soloni sõnul on laiapõhjalist erameditsiiniteenust pakkuvad ettevõtted nende jaoks olulisteks partneriteks, et pakkuda oma tervisekindlustuse klientidele võimalust pääseda kiiremini arsti vastuvõtule ning saada tasulisi raviteenuseid.

„Tööandjate huvi töötajate tervisekindlustuse vastu on üha suurenev. Tervisekindlustus võimaldab hoida olemasolevat töötajat ja pakub kindlasti lisandväärtust uute töötajate värbamisel. Peamine kasutegur on töötajate tervise hoidmine, võimaldades töötajale tasuta operatiivset ligipääsu kvaliteetsele erameditsiinile,“ selgitas Solon.

Tema hinnangul näevad tööandjad eraravikindlustust üha enam kulusid kokkuhoidva meetmena, kuna täiendav ligipääs profülaktilistele uuringutele aitab ennetada ja vältida erinevaid terviseprobleeme juba nende algfaasis. „Vähem terviseprobleeme tähendab tööandja jaoks ka vähem haiguspäevi ning kollektiivi paremat töövõimet. Lisandväärtusena võimaldab tervisekindlustuse lepingu sõlmimine hoida kõik töötajate terviseedendusega seotud kulud (töötervishoiukontrollid, prillide hüvitised, vaktsineerimise kulu) ühes kohas ning seeläbi ka tööandja aega ja raha kokku hoida,“ kirjeldas Solon.

Vabatahtliku tervisekindlustuse üheks märksõnaks on terviseteenuste kiire kättesaadavus ja mugavus ning distantsmeditsiin loob selleks suurepärased eeldused. „Üsna sageli kipuvad tervisemured kimbutama inimesi õhtuti ja nädalavahetustel, kui perearsti tööpäev on läbi saanud, kuid distantsmeditsiin võimaldab arstiga konsulteerida ka õhtuti ja nädalavahetusel,“ ütles Solon.

Kindlasti pakub Qvalitase Digikliinik ka ajalist kokkuhoidu, kui arsti konsultatsiooniks ei pea kohale sõitma, vaid arstiga saab suhelda just seal, kus klient parasjagu viibib. Nii on lahendatud ka inimeste mured, kes asuvad suurtest keskustest kaugemal ning peaksid arsti visiidiks kulutama terve päeva.

Tegevusluba L03823

Jaga
Kommentaarid