“Mind huvitavad suured ja fundamentaalsed küsimused.” Kõlab saate alguses Jaani suust. Jaan ja Chris räägivad kire ja sisemise põlengu leidmisest ning avastamisest. Nii nagu kõik teisedki podcasti “Ausad mehed” külalised, arvab ja usub ka Jaan, et enda kire leidmine on äärmiselt oluline. “Me peame otsima seda teemat, mis paneb meid seesmiselt põlema”, täiendab Jaan.

Jutuks tuli ka see, kuidas tekivad meie ajju uued mõtted. “Meie kõigi ajus on potentsiaal ja oskus kombineerida ideid ja midagi ära teha. Me kõik oleme võimelised midagi uut ja erakordset välja mõtlema või looma.” selgitab Jaan, lisades, et hästi oluline on õppida ka neid uusi mõtteid kinni püüdma. Tänapäeva nutiajastu üheks suureks miinuseks on just asjaolu, et uued ja innovaatilised ideed on kerged meie teadvusest mööda lipsama, sest meie tähelepanuga on pidevalt hajutatud”.

“Meie aju on laisk ja ei ole tegelikult mõeldud mõtlemiseks või suurte asjade tegemiseks. Kui me tahame, et meie aju areneks, tuleb meil teha pisut neid asju, mis on ajule rasked. See võib olla nii füüsiline tegu, kui ka vaimne tegu. Mõte on selles, et paljud inimesed istuvad igapäevaselt autopiloodil, kus tehakse asju, mis on lihtne ja mugav. Aga just seda rasket tuleks teha, et aju saaks päriselt areneda.” räägib Jaan saates klassikalisest ja paljudele tuntud ebamugavate asjadega tegelemisest ja mugavustsoonist väljumise olulisusest.