Üks tobedamaid linnalegende pajatab, et kui naine ei seksi enam, siis kasvab ta tupp kinni ning neitsinahk kasvab tagasi. Loomulikult ei ole see nii. Olenemata sellest, kas seksid või mitte, toodab keha jätkuvalt östrogeeni ja progesterooni ning need hormoonid hoiavad tupeseinad ilusti avatuna ning töökorras. Nii nagu niisutav kreem teeb naha kuival talvel pehmeks, muudab ka östrogeen tupeseinad niiskeks, hoides tupelihased kenasti töökorras — tänu östrogeenile seksi ajal tupeava ka laieneb.

Tõsi on aga see, et postmenopausi jõudnud naistel, kes on elanud pikas tsölibaadis, muutub tupeava mõnevõrra kitsamaks. Arstid on seisukohal, et tupeava kitseneb siis, kui seksivaba elu on kestnud üle viie aasta.

Tupekuivus ja sugutungi vähenemine


Tupp on tavaolekus niiske ja kui sa pole pikka aega seksinud, muutub tupp mõnevõrra kuivemaks. See ei ole iseenesest eriliselt suur probleem ega kujuta ohtu tervisele, küll aga võib see olla lihtsalt ebamugav. Üks viis, kuidas hoida tupp niiskena ka siis, kui sul pole võimalik seksida, on regulaarne eneserahuldamine. Selles pole midagi imelikku — niimoodi hoiad tupe niiskustaseme normis ja tervise seisukohalt on see kindlasti parem.

Kui oled pikalt elanud seksivaba elu, väheneb ka sugutung. Tegu on omamoodi nõiaringiga: mida kauem pole seksi saanud, seda rohkem hakkad endale ette kujutama, et oled ebaseksikas ja keegi sind ei taha. Samas hea uudis on see, et niipea, kui oled taas sadulasse hüpanud, kasvab ka soov seksida.

Pika seksipausi järel uuesti seksima asudes tuleb arvestada sellega, et naisel läheb kauem aega, et tupeseina lihaskoed parajal määral lõtvuksid ning tupp niiskeks muutuks. Naised, kes regulaarselt seksivad, lülituvad nn erutusrežiimile automaatselt, samas need, kes pikal dieedil olnud, vajavad pikemat stimuleerimist. Pikem eelmäng, puudutused, suudlused ja hellitused on siinkohal ilma ütlematagi omal kohal ja seksi ajal on täiesti põhjendatud kasutada erinevaid tupeniisutajaid.

Allikas: health.com