1. Seisa, käed õlgade kõrgusel, peopesad alla pööratud, pöörle päripäeva.

2.Lama selili, käed keha kõrval, peopesad vastu maapinda. Sisse hingates tõsta lõug vastu rinda ja jalad üles. Välja hingates langeta pea ja jalad.

3. Põlvitus, selg sirge, lõug vastu rinda, jalad õlgade laiuselt, jalalabad toetumas päkkadele. Sisse hingates vii pea kuklasse, õlad taha ja ava rindkere. Välja hingates tule lähteasendisse. 

4. Istu sirge selja ja jalgadega, pöiad enda poole, jalad õlgade laiuselt. Käed asetatud tuharate kõrvale, peopesad vastu maad, lõug vastu rinda. Sisse hingates vii pea kuklasse võta laua asend. Välja hingates tule lähteasendisse.

 

5. Kõhuli, jalad sirutatud, õlgade laiuselt, rindkere tõstetud sirgetele kätele, nn kobra asend. Sisse hingates vii lõug vastu rinda ja tõsta puusad üles. Välja hingates tule lähteasendisse.

Hea teada!
Enne vs. pärast
Harjutuste aktiivse sooritamise tulemusena võib mentaalsus muutuda üliaktiivseks ning emotsioonid, mis on vitaalse keha energiad, kerkivad üles intesiivsemalt kui varem. Samuti võib tõusta füüsiline aktiivsus, tegutsemise tahe, jõudlus jms, mis on üldiselt teretulnud, kuid mõnel juhul võib põhjustada probleeme. Näiteks kui oled varem nädalavahetustel rahulikult kodus puhanud, võib nüüd see olla ületamatu piin – teha “mitte midagi”! Või kui olete kolleegidega harjunud töö ajal kohvinurgas aega veetma, tundub nüüd see mõttetu ajaraiskamine – sa tahad tegutseda! Mõlemal juhul on olemas potentsiaalne võimalus konfliktiks, sest ollakse harjunud "teistsuguse sinuga". 

Allikas: Anne-Ly Naukas, joogaõpetaja 

Artikkel ilmus esmakordselt Tervis Plussis 2013. aasta detsembris. Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!