Palju parem ja efektiivsem on seada realistlikke eesmärke ning jagada need väikesteks, väga praktilisteks sammudeks. Killu Kolsar, Sandra Vabarna ja Sandra Raju on arengutreenerid, kes korraldavad ja viivad läbi kogemuskoolitusi ASI ON MINUS!, mille fookuses on harjumused ning praktikad, mis aitavad iseennast paremini juhtida.

Siin on nende kümme nippi, kuidas seada eesmärke nii, et need ka täituksid:

  1. LEIA AEG

    Esimene samm on planeerida endale igal kuul kindel aeg, mil maha istuda, et mõelda läbi, millist elu tahad elada ja milliseid samme selle suunas astuda saad. Võta kalender ette ning pane aasta lõpuni igaks kuuks kirja, mis päeval ja kellaajal võtad selle hetke iseenda, oma unistuste ja elustiili kujundamise jaoks.

  2. SEA AASTA EESMÄRGID

    Kõigepealt pane kirja oma aasta eesmärgid, kuhu tahad järgmiseks detsembriks jõuda. Kindlasti kirjuta need paberile välja, sest uuringud on näidanud, et siis on 40% suurem tõenäosus, et me hakkame päriselt tegutsema.

  3. VALI KONKREETSED SAMMUD

    Kui aasta eesmärgid on kirjas, siis jaga need väikesteks sammudeks ehk pane iga kuu alguses kirja iga eesmärgi suunal kaks väga praktilist sammu, mille sellel kuul ära teed. Kui sinu aasta eesmärk on olla detsembriks füüsiliselt heas vormis või joosta maraton, siis mis on need sammud, mida sa saaksid teha jaanuaris. Jaanuarikuu kaheks sammuks võib olla spordiklubiga liitumine ja oma toitumise jälgimine.

  4. PLANEERI

    Kuu alguses pane need praktilised sammud kirja kalendrisse, mida igapäevaselt kasutad. Näiteks 5. jaanuaril täidad spordiklubi liitumistaotluse.

    Kui kõiki samme on keeruline kohe kuu alguses ajastada, siis tee seda nädala lõikes. Võta näiteks iga pühapäev oma kuu praktilised sammud ette ja ajasta tulevaks nädalaks.

  5. OLE JULGE JA ASTU MUGAVUSTSOONIST VÄLJA

    Sea endale eesmärke, mille nimel pead päriselt pingutama. Suure eesmärgini jõudmine ei peagi lihtne olema, aga kui sa ei proovi ja vaeva ei näe, siis ei juhtu mitte midagi!

  6. OLE REALISTLIK

    Planeeri ikka reaalseid asju – on näiteks selge, et ühe kuuga ei ole võimalik alla võtta 20 kg, aga 4 kg on. Kui tegutsed selle eesmärgi nimel iga kuu, siis ongi 20 kilo läinud.

  7. OLE ENDA VASTU LEEBE

    Meil kõigil tuleb ette raskeid hetki ning kiireid ja stressirohkeid aegu, kus me ei jõua kõiki eesmärke täita ja samme ideaalselt ära teha. Seega ole enda vastu leebe isegi siis, kui ei suuda oma plaani 100% täita või libastud. Kui näiteks seadsid endale eesmärgiks magada iga öö 8 tundi, aga mõni öö jäi ikka lühemaks, siis ära alla anna. Mõtle, miks see plaan ei täitunud ja mida ette võtta, et unerežiimi parandada.

  8. TÄHISTA VÄIKSEID VÕITE

    Tähista iga väikest sammu, mis on aidanud sul oma eesmärgile lähemale liikuda. Tihti on palju olulisem just teekond ja järjepidev edasiliikumine!

  9. ARENGUPARTNER

    Leia endale inimene, kellega koos aasta eesmärke seada, et saaksite sellel teel üksteisele toeks olla ning oma rõõme ja muresid jagada.

  10. ANALÜÜSI

    Selleks et liikuda oma eesmärkide suunas, on oluline jälgida protsessi ja ennast analüüsida. Nii saame päriselt teada, kas liigume oma eesmärkide poole või mis meid takistab. Enne kui hakkad uue kuu eesmärke seadma, siis vaata tagasi eelnevale kuule. Kui sa ei teinud neid praktilisi samme, mille kuu alguses kirja panid, siis vaata endale ausalt otsa ja mõtle, miks su eesmärgid ei täitunud. Kas oli põhjus halvas planeerimises, laiskuses või polnud need sammud sinu jaoks olulised. Ära süüdista teisi ega too ettekäändeid. Mõtle, mida saaksid järgmine kuu paremini teha.


    Muutuste tegemine on protsess. Oluline ei ole täiuslikkus, vaid edasiliikumine ja tegutsemine. Mida teadlikumalt, selgemalt ja järjepidevamalt oma eesmärkide poole liigume, seda paremini need täituvad. Väikesed sammud viivad suurte tegudeni!

Kui soovid veel tuge või inspiratsiooni ja motivatsiooni, siis on arengutreenerid loonud märkmiku, mis aitab sul seada aasta eesmärke, kuu samme ja end analüüsida, et saaksid kujundada elustiili, mis sind päriselt õnnelikuks teeb.

Aasta viimasel päeval saad ühineda energilise inspiratsioonipäeva ja koolitusega, kus asud koos koolitajatega kujundama enda järgmist 365 päeva. Üles astuvad Sandra Vabarna, Killu Kolsar, Sandra Raju, Liisa Pulk, Eeva Esse ja Inga Lunge.

Vaata lähemalt: asionminus.ee

Programmi ASI ON MINUS! eestvedajad usuvad, et keerulistel aegadel on oluline hoida häid harjumusi.

Carmen osales ASI ON MINUS! äsjalõppenud aastasel koolitusel ja tema tagasiside on vägagi inspireeriv:

„AOM!-i kursus muutis minu mõtteviisis ja käitumises väga paljut. Esiteks sain ma juba üsna kursuse alguses aru, et asi tõesti on minus ja et see elu, see minu elu, mida ma praeguses ajahetkes elan, on suuresti tõesti minu enda vastutada. Isegi kui maailmas ja ümberringi toimub meeletult palju turbulentset, siis AOM! aitas mul leida oma keset, tulla iseendasse ja võtta vastutus oma õnne ja heaolu eest.

Carmen läbis ASI ON MINUS! kursuse ja see muutis tema mõtteviisi.

Tänu kursusele olen sel aastal:

  • väärtustanud und ja seda, KUI oluline on oma unetunnid täis magada;

  • loonud endale toetava hommikurutiini ja planeerinud oma päevi – suurendanud efektiivsust;

  • suutnud olla nädalavahetustel ilma sotsiaalmeediata ja viimasel ajal jäävad ka alates kella viiest õhtul ekraanid suletuks;

  • loonud tasakaalu erinevate rollide vahel;

  • saanud töökoha, mida väga tahtsin, sest julgesin teha julgeid samme ja kandideerida;

  • täitnud eesmärgi ujuda ka sügis- ja talvekuudel;

  • puhanud. Üks parimad nippe on planeerida puhkust aastasse, kuudesse, nädalatesse ja päevadesse. Toimib! Jätkan!;

  • õppinud järjepidevust. AOM! on väga palju õpetanud, et esiteks ei saa kõike nüüd ja kohe, kõik muutused ei teki üleöö ja vahepeal ongi keeruline, kuid kui pidevalt ennast ikkagi rajal hoida, siis on lõpuks eduelamus väga suur.

Mina tunnen küll, et see aasta on andnud suurepärase tõuke veelgi paremate ja teadlikumate valikute tegemiseks, et elada just sellist elu, nagu ma ise tahan.“

Kui Carmeni kogemus on sinu jaoks inspireeriv, siis vaata lähemalt, kas kogemuskoolitus ASI ON MINUS! 2.0 võiks olla just sulle. ASI ON MINUS! 2.0 on kolm kuud kestev 12-astmeline programm naistele, mille käigus saad muuta oma mõtteviisi ja käitumismustreid. Teemad, mida koolitusel käsitletakse: harjumused, heaolu, selgus, energia, julgus, mõtteviis, efektiivsus, mõjukus, suhted, ekraanivabadus, puhkus, pühendumine.

Koolitust viivad läbi arengutreenerid Sandra Vabarna, Killu Kolsar ja Sandra Raju. Külalistena tulevad inspireerima Katrin Saali Saul, Kene Vernik, Kristel Tuul, Kristi Saare, Liis Velsker, Epp Kärsin, Kai Oja, Mari Ojasaar Parve ja Mari-Liis Lill.

Kursus stardib 5. jaanuaril 2023 ja kestab kuni 13. aprillini. Täpsem ajakava SIIN.

Jaga
Kommentaarid