Neli nädalat kestnud eksperimendist võttis osa 87 täiskasvanut, kelle senine toitumine oli üsna ebatervislik. Osalejad jagati kolme gruppi: ühel neist tuli süüa iga päev 56 grammi terveid mandleid, teisel sama palju jahvatatud mandleid ja kolmas pistis sama kaloraaži jagu muffineid.

Tulemusena selgus, et neil osalejatel, kes olid ükskõik kummal kujul mandleid söönud, tekkis märkimisväärses koguses lühikese ahelaga rasvhapet butüraati (võihape). Seda aga teatakse kui hea kõhutervise tagajat ja soolerakkude jaoks peamist kütuseallikat. Kui rakud saavad oma tööd hästi teha, loovad nad soolemikroobidele ideaalse keskkonna, mis tagab tugeva sooleseina, kaitse lekkimise või põletike eest ja toitainete optimaalse imendumise. See kõik tasakaalustab ka immuunsüsteemi, nii et lihtne mandlite söömine võib mõjutada kogu meie tervist.

Boonusena selgus uuringust seegi, et mandleid söönutel paranes ka seedimine ja organismi varustatus toitainetega.

Allikas: StudyFinds

Jaga
Kommentaarid