Uuringus osalesid ülekaalulised vabatahtlikud. Ühes katses hoiti osalejail rangeid söögiaegu: hommikusöök kell 9, lõuna kell 13 ja õhtusöök kell 18. Teises katses nihutati kõik toiduajad hilisemaks, nii et hommikusöök toimus kell 13 ja õhtusöök kell 21. Vereproovidest ilmnes, et hilja süües oli küllastustundest märku andvat hormooni leptiini veres 24 tunni jooksul vähem ehk osalejad tundsid end näljasemana ja nende keha põletas ka vähem kaloreid. Testid näitasid ka, et hoogustus protsess, mille käigus tekib rasvkude, ja vähenes rasvade lõhustumine.

Seega näitas uuring tõhusat ja lihtsat võtet, kuidas ülekaalu tekkimise riski vähendada – tuleb oma söögiaeg varasemaks seada.

Allikas: ScienceAlert

Jaga
Kommentaarid