Nad said tuttavaks baaris, kuhu Moonika oli tulnud jooma ühte džinni toonikuga. Saba baarileti ääres oli tol õhtul tüütult pikk ja Moonika pöördus kõrvalseisva mehe poole: “Mul raha on, aga ma lihtsalt ei viitsi siin järjekorras seista.” Rein ostis Moonikale ühe joogi ning seda juues öeldi nimed ja jutt hakkas veerema. Mingil hetkel Moonika lihtsalt haihtus Reinu kõrvalt.

Naise eriline perekonnanimi oli mehele meelde jäänud ja juba samal ööl postitas ta Facebookis sõbrakutse. Hommikul kell 9 aga lasi juba Moonika ukse taga kella. “Midagi oli, mis pani nii kiiresti tegutsema,” ütleb Rein.

Üks suhtekogemus seljataga

Varem oli Moonika 8 aastat koos elanud endast noorema mehega ning 2 aastat ka abielus olnud. Tal on 16aastane tütar. “Kui inimesed muidu ütlevad, et nad kasvavad lahku, siis mina ütleks, et me ei kasvanud kokku,” on Moonika suhte­kogemus. Moonika on pigem mässaja kui pereidülli hindav naine. Ta pidas targemaks lahku minna 32aastaselt, et mitte avastada 50­aastaselt, et on aastakümneid elanud vale mehe kõrval. Lahkuminek oli valus ning päädis kohtuskäigu ja igasuguse omavahelise suhtlemise lõppemisega. “Vaidlus oli vara üle ja nagu ikka: see, kellel on kõvem advokaat, saab kõik endale. Aga ma ei jäta raha pärast oma elu elamata,” kinnitab Moonika.