Hästi lihtne on öelda, mida ei tohiks teha: sind ümbritsev nõuandev koda on täis “ära”-lauseid: ära ütle nii, ära mõtle sedasi, ära tee, ära ole. Selle peale tahaks küsida — okei, aga kuidas? Kuidas ma ei mõtle, kui mõtted tulevad, kuidas ma ei ole, ei tee, kui olen ja teen, sest need teod lihtsalt tulevad? Kuidas käib selle ära-mantra järgi elamine, on teinekord päris mõistetamatu.

Selle asemel pakume välja nimekirja, mida võiks katsetada. Siin ei ole ära-lauseid, selle asemel on head mõtted ja positiivsusele ärgitavad kaalumised. Jällegi — kõike ei pea korraga tegema, kui leiad sellest nimekirjast kas või mõne, mis sind kõnetab, oled juba teinud suure sammu edasi oma keha aktsepteerimise suunas.

  1. Sinu keha on sinu unistuste täideviimise masin. Austa teda, hoia teda, anna talle kütust.
  2. Koosta nimekiri kõigest, mida sinu keha võimaldab sul teha. Loe seda ja täienda seda nii sageli, kui võimalik.
  3. Teadvusta, et sul on su keha, pea meeles, et see on sinu elu instrument, mitte ainult kaunistus.
  4. Koosta nimekiri inimestest, keda sa imetled: inimestest, kes on panustanud sinu ellu, kogukonda või andnud midagi asjalikku ja head maailmale. Mõtiskle, kas nende välimus on selles mingit rolli mänginud.
  5. Korrigeeri oma kehaasendit. Käi pea püsti, selg sirgu ja rind ees. Tunneta seda kehahoiakut ja kuidas avatud süda, taasleitud uhkus ja enesekindlust toetavad sind kui inimest.
  6. Liigu ja tee sporti olenemata oma kaalust või kehakujust. Tee oma alasid, jätka hobidega, mida sa naudid ja armastad.
  7. Kanna mugavaid riideid, neid, mis sulle meeldivad ning väljendavad sinu isiksust.
  8. Mõtle, millega sind on õnnistatud, mis on sinu elus head.
  9. Mõtle asjadele, mida sa saaksid ellu viia selle aja ja energiaga, mida sa kulutad oma keha ja väljanägemise üle muretsedes. Proovi ühte!
  10. Ole oma keha sõber ja toetaja — tema ju toetab sind!
  11. Mõtle korraks sellele — sinu keha koosneb rakkudest, mis on pidevas uuenemises. Ta uueneb, et ka sina saaksid olla kogu aeg värske. Sinu keha on üks imeline olend, keda austada ja hinnata!
  12. Hommikul üles ärgates täna oma keha puhkuse ja noorenemise eest — ainult tänu temale võid nautida eesolevat päeva.
  13. Igal õhtul, kui lähed magama, ütle oma keha, kui palju sa teda armastad ja hindad, ning täna teda, et ta aitas sul päeva üle elada.
  14. Leia omale sobiv ja meeliköitev liikumisharrastus ja tee seda regulaarselt. Pole vaja liikuda selleks, et kaalus alla saada või kehaga võitlust pidada. Liigu selleks, et sul oleks hea olla, et su keha oleks terve ja tugev. Suhtu kehasse kui sõpra, kellega koos on hea treenida.
  15. Mõtle tagasi ajale, mil sa tundsid end oma kehas hästi. Olenemata keha praegusest olukorrast või su vanusest saab tunda sama tunnet.
  16. Tee nimekiri 10 heast asjast iseenda kohta ning jäta oma keha ja välimus sellest listist välja. Täienda seda nimekirja iga päev!
  17. Pane peegli peale kleeps, mis ütleb: “Ma olen ilus seest ja väljast!”. Loe seda iga kord, kui peeglisse vaatad.
  18. Otsi ilu, nii maailmas kui ka iseendas. Elu on liiga lühike selleks, et oma keha vihata.
  19. Söö, kui oled näljane. Puhka, kui oled väsinud. Ümbritse end inimestega, kes toetavad sind, kes meenutavad sulle su sisemist jõudu ja ilu.

Allikas: nationaleatingdisorders.org