Päikeselise tunde loovad kaanelugu Merle Palmistest, kes jagab rõõmsameelselt oma nippe stressiga toimetulekuks, ja ka lugu Maretist, kes on juba mitmeid aastaid käinud tangoturistina Argentinas. Lendab Lõuna-Ameerikasse ja tantsib mitu nädalat jutti. Just sellist Eestit me tahtsimegi — kasutaksin ma tuntud fraasi uues kontekstis. Äge, et meil on võimalus elada justkui mitut elu ja toita hobi, mis annab elule rõõmu.

Kuigi veganlusest on saanud võitlev elulaad, ei tasu unustada, et meie kere rõõmustab, kui suurendame iga päev taimse toidu osakaalu. Veganiretseptiraamatute autor Sandra Vungi on koostanud täpse nädalamenüü, mis annab ideid, kuidas taimetoitu igapäevaellu tuua. Seda enam, et kohe on algamas paastuaeg, mis samuti järjest enam populaarsust kogub. Miks mitte seekord loobuda kõigest loomsest? Sandra retsepte tasub proovida, tal on anne valada need lihtsasse ja taskukohasesse kuube. Naljaga pooleks võiks öelda, et see on taimetoidu talutoit.

Olen kindel, et loete põnevusega läbi tunnustatud vähiarsti Hele Everausi intervjuu. “Naise immuunsüsteem stressi korral tugevneb, mehel on vastupidi. Naine ongi sitkem ja see on meditsiiniliselt tõestatud.” Küllap on ka teie seas neid, kes jäävad haigeks pingelanguse korral ehk siis, kui on “aega olla haige”. Kui on aga enese mobiliseerimist vajav periood, hoiavad ka haigused eemale. Sellest hoolimata: puhake ja nautige talve!

Tervis Plussi saad tellida siit!