Mõned põhjused, mis võivad süvendada väsimust, ehkki magad piisavalt:

1. Sa ei liiguta end piisavalt

Istuv eluviis võib mõjutada meie vaimu ja keha palju enam, kui oskad arvata. See võib mõjutada meie unekvaliteeti ka põhjusel, et me pole kulutanud piisavalt energiat, et hästi magada. Lihtsaim lahendus: tee päeva jooksul pause ning kõnni. Samuti võta ette pikemaid jalutuskäike ning kui vähegi saad, teed trenni.

2. Vedelikupuudus

Kui palju sa päevas jood? Ka vedelikupuudus võib tekitada väsimust ja uimasust olulisel määral. Veepuudusel ei tööta korralikult siseorganid, sh süda, mis peaks viima hapnikku kehasse laiali. Ka aju sisaldab 85% vett, mistõttu vedelikupuudusel on aju töö oluliselt raskendatud.

3. Ebapiisav toitumine

Kõrge rasva- ja rafineeritud süsivesikusisaldusega toidud  tekitavad samuti väsimust. On terve rida toite, mis annavad kehale kasulikke aineid ning jagavad energiat ühtlaselt pikema aja vältel. Söö täisteravilju, köögi- ja puuvilju, rasvast kala, pähkleid, vähese suhkrusisaldusega, valgu- ja kiudaineterikkaid toite. Kindlasti alusta päeva hommikusöögiga!

4. Depressioon või stress

Sageli me ei märka, et stressitase on juba liiga kõrgel või et kimbutab depressioon. Selle asemel tajume uimasust, väsimust ning motivatsioonipuudust.Kõigil inimestel tuleb ette madalseise, kuid kui selline olukord kestab pikemalt, tuleks sellega tegeleda. Mõtle, kes või mis sinus ärevust või masendust tekitab. Vajadusel otsi professionaalset abi. Ka tervislikud eluviisid ning meditatsioon on siin asjakohased.

5. Veresuhkru järsud kõikumised

Energiavaene dieet või rafineeritud või rasvarikkad toidud võivad tekitada järske veresuhkrukõikumisi. Proovi loobuda rafineeritud suhkrust sootuks.

6. Terviseprobleemid

Kui magad korralikult,  jood piisavalt vett, liigutad end ning sööd tervislikult, kuid oled ikka väsinud ja loid, tasuks pöörduda arsti poole. Väsimus võib olla märk mingist tervisprobleemist või haigusest, mis muul moel välja ei paista.