Kuidas seanss välja näeb?
Seansi ajal (enamasti 1 tund) aitab terapeut välja selgitada inimesele olulised valikud ja teemad ning jõuda tal lõdvestunud olekusse, mis sarnaneb igaõhtuse unnesuikumisega. See on nagu juhendatud meelerännak.
Inimene on sel ajal täielikult teadvusel, kuuleb välismaailma helisid ning suudab vajadusel kohe püsti tõusta ja tegutseda. Terapeut juhatab ta ajas edasi – viie või kümne aasta kaugustesse tulevikuvariantidesse, kust inimene saab endale vajalikud infokillud. Seejärel õpetab terapeut, kuidas hoida endas selle variandi tulevikuenergiat, mis kõige enam sobis.

Kuidas tuleb teadmine, mida muuta?
Paljudel on ettekujutus, et info saamiseks on vaja ilmtingimata näha pilte, kuid need ei mängi põhirolli. Need kas on või ei ole.
Info võib tulla ka keha tajude või teadmise kaudu. Isegi kui klient näeb pilte, küsin ikkagi, mida ta oma kehas tunneb ja tajub. Näiteks nägi üks ärimees, kuidas tal on suur maja, kena blondiin ja võimas auto. Pilt näis täiuslik, kuid mehe hääles ei olnud rõõmu. Küsisin, mida ta seda pilti vaadates oma kehas tajub. Vastuseks sain: “Tühjust. Mõttetust.” Seejärel palusin tal pöörduda tema tuleviku-mina poole, et saada selgitust, mis oli selline: “Kui sa kohe ei lõpeta alkoholi liigtarvitamist, leiadki end olukorrast, kus pealtnäha on kõik kena ja vägev, kuid sees on tühi ja mõttetu tunne.”

Millistes küsimustes veel abi saab?

Näiteks kui inimene soovib näha tulevikutrende oma huvivaldkonnas ning olla seeläbi oma konkurentidest samm ees. Minu juures on käidud uurimas, milliseid uudseid sporditarbeid oma poodi tellida, millised on tulevikus edukad reklaamkingid, milliste iluteenuste arendamisse investeerida.
Saab ka näha, mida sa teed või kellega koos oled näiteks viie või kümne aasta pärast. Mõista oma elueesmärki või -ülesannet, kõrvaldada oma teel olevad blokeeringud, kiirendada edu, kohtuda oma hingesugulasega, välja selgitada oma anded ja palju muud.
Ajas edasi liikudes on võimalik kontrollida, kuidas sa end konkreetse mehe seltskonnas viie aasta pärast tunned ja kas oled õnnelik. Kontrollimine tähendab, et inimene tajub selles hetkes selgelt, mis tundeid see pilt temas tekitab. Või kas mingi kindel töökoht loob sinus viie aasta pärast hea tunde ning kuidas see sinu tervisele või finantsseisule mõjub.

Kellele see meetod ei sobi?

See ei sobi inimestele, kellel on probleeme psüühikaga või kes on olnud psühhiaatrilisel ravil. Enne teraapiat tasub teadlikult harjutada lõdvestumist. Neile, kes iseseisvalt lõdvestuda ei oska, õpetan seda kohapeal.

Milline on olnud seniste klientide kogemus?
Näiteks kaks päeva pärast seanssi kirjutas üks Pärnu proua, kel oli probleeme lähisuhete vallas, et tema mees hakkas peaaegu kohe pärast seanssi käituma ja tegutsema nii, nagu tema nägi seda toimuvat viie aasta pärast.

Kuidas see võimalik on? Üks inimene käib teraapias ja teine kohe muutub?

Kõik on energeetiliselt seotud. Kui sisend on muutunud, muutub ka väljund. Kui muutub energia, mida sina suhtesse panustad, muutub ka energia, mida sa ise suhtes olles koged. Samas ei saa panna käsi puusa ja öelda: “Mina muutusin – nüüd pead muutuma ka sina!” Kui sa teed endas vajalikud muudatused – nii füüsilisel, emotsionaalsel kui ka vaimsel tasandil, muutub sinu vaatenurk teise poole suhtes ning juba see loob võimaluse kogeda varasemast midagi erinevat.
Kõik, mida sa iga päev koged, peegeldab sinu sisemist energiat. Kui sisemine energia ära muuta, näiteks tulevikuteraapia abil, on võimalik hakata kogema midagi muud.

Allikas: TP 02/2013.