Võimlemine sobib kogu lapseootuse perioodil, sest treeningu koormust ja intensiivsust saab vastavalt vajadusele reguleerida. Oluline on usaldada oma keha, osa harjutusi võib tegemata jätta ja asendada teistega. Võimlemine tugevdab raseduse ajal lihaseid, parandab kehahoiakut, ergutab vereringet ning hoiab rasedusaegse kaaluiibe kontrolli all.
Rasedate võimlemisgrupi treening algab aeroobse soojendusega, sellele järgnevad lihaseharjutused teraapiapallil ja matil. Tund lõpeb venituste ja puhkeasenditega.
Jalgade koormuse vähendamiseks tehakse suur osa harjutusi teraapiapallil. See tõhustab ka vereringet, tugevdab lihaseid ja suurendab painduvust.
Vesivõimlemine on samuti ideaalne viis enese vormis hoidmiseks – kehale mõjuv raskusjõud on vees minimaalne ja liikuda on kergem. Harjutused vees arendavad kõiki lihaseid, parandavad liigeste liikuvust, korrastavad südametegevust ja hingamiselundite tööd. Vesi masseerib kogu keha, ergutab ainevahetust ja verevarustust ning normaliseerib vererõhku. Korrapäraselt võimeldes saab säilitada ja arendada vastupidavust, tasakaalu ja koordinatsiooni.
Vesivõimlemise toimel paraneb loote toitainete ja hapnikuga varustatus. Samuti on vees võimlevatel rasedatel märkimisväärselt kergem sünnitus ja ka sünnitusjärgne taastumine.