Et küüslauk on kiirelt omastatav ning püsib organismis suhteliselt kaua, piisab 1-2 küünest päevas. Küüslaugu tugevat lehka vähendavad soe piim, koor, majonees, sidruniviil, peterselli- või sellerileht. Toorelt kasutatuna tasuk küüslauku süüa söögi alla, siis kaob lõhn kiirelt.


Neil, kel kõrge kolesteroolisisaldus veres, tuleks iga päev toorena süüa 2-3 küünt.

Katsed on näidanud, et küüslaugu pidev söömine hoiab ära veresoonte lupjumise ja soodustab põie-, neeru- ja sapiliiva ning sapikivide lagunemist, puhastab verd kahjulikest ainevahetusjääkidest.

Küüslaugu tinktuur

80 g peenestatud küüslauku ja 200 g viina. 10 tilka korraga 2-3 korda päevas enne sööki. See tinktuur vähendab sooltes gaase ning sobib reuma, podagra, neerukivide ja kusepõiekivide korral.

0,5 kg mett, 250 g peenestatud küüslauku, 250 g sibulat, 250 g mädarõigast ning 250 g jõhvikaid. Segu tuleks lasta külmikus seista 3 päeva. Seejärel tuleks tarvitada söögi juurde 1-2 spl päevas. Segu sobib ateroskleroosi vastu, bronhiidi, kopsupõletiku, gripi perioodil, üldise nõrkuse ja kehvveresuse korral.

Allikas: Terviseleht