Ent vahel on tarvis kiiremat ja otsustavamat muutust. Mida teha, et nädala lõpus mahtuda kleiti, mis äsja veel kenasti selga läks, kuid milles nüüd meenutad pigem kilesse pakitud viinerit?

Väga lühiajaliselt – mitte rohkem kui kolm päeva – võid kasutusele võtta siiski meetmed, mis toovad äkilise kaalumuutuse, kuid pikemas perspektiivis mõjuvad tervisele halvasti.

1.  Joo palju vett

Joo vähemalt 30 ml vett iga kilo kohta sinu kehakaalus. Sageli arvatakse, veejoomist tuleks vähendada kui soovitakse kehas oleva vee hulka vähendada, kuid tegelikult kipub meie organism säilitama just neid varusid, millest ta tunneb puudust. Kui paljast vett on raske suures koguses juua, lisa sellele maitseid: sidrunit, marju, kurki, piparmünti jne.

2.  Vähenda soola tarbimist

Sool sunnib organismi vett talletama. Süües rohkelt soolast, tunned end sageli ümarana, võib-olla paistes. Paljud restoraniroad ja valmistoidud sisaldavad palju soola, seetõttu tuleks eelistada kodus valmistatud toite.  Soola asemel lisa vürtse ja maitsetaimi. Loe ka toodete etikette, et saada aimu soolasisalduse suurusest.

3.   Unusta ristõielised taimed

Lillkapsas, brokoli ja kapsas kuuluvad ristõieliste köögiviljade rühma. Ehkki need on väga kauslikud ja sisaldavad palju kiudaineid, ajavad nad kõhu punni. Ka tooretel puu- ja köögiviljadel on sageli selline toime.

4.  Vähem süsivesikuid

Ka süsivesikud hoiavad su kehas vett kinni.Iga tarbitud süsivesiku gramm säilitab kehas 3 g vett.Et süsivesikud on organismile väga vajalikud, ei tohiks kauemaks kui kolmeks päevaks nendest küll loobuda. Eelkõige tuleks vältida tärkliselisi ning rafineeritud süsivesikuid nagu kartul, suhkur, nisujahu jms. Selle asemel söö rohkem puu- ja köögivilju.

5.  Rohkem valke

Kui alustad valgurikka dieediga, pead senisest rohkem käima tualettruumis, kuna suurel kogusel valgul on diureetiline ehk vettväljastav toime. Head valgud on näiteks munavalge, kalafilee, kana ja taine liha. Toitu valmistades väldi rasvarikkaid meetodeid nagu praadimine , küpsetamine ja grillimine, samuti unusta rammusad kastmed.

Kombineeri eelpool toodud nõuandeid kolme päeva jooksul, ning kaotad kindlasti paar kilo. Pikemas plaanis vali omale aga tervislikum ning kehale vähem kurnav dieet.