Vesi pole küll söök, aga on normaalse seedimise alus. Kohv ja magusad joogid viivad organismist vett välja ning tagajaärjeks on dehüdratiseerumine. Juues 8 klaasi vett päevas hoiad aga oma seedimise ja ka aju töökorras.

2. Ploomid

Mida enam meil on vanust, seda enam peame oma organismi toimimist toetama, et see oleks oma parimas vormis. Ploomid sisaldavad kiudaineid ja sorbitooli, mis seedesüsteemi väga kiirelt liikuma panevad. Kui ploome pole käepärast, võid juua kaks klaasi ploomimahla päevas. Ka smuuti on hea lahendus!

3. Kirsid

Kui ploome pole käepärast, teevad kirsid ära selle töö nende asemel. Sobivad nii värsked kui kuivatatud kirsid!

4. Linaseemned

Linaseemned on suurepärane võimalus lisada oma toidule kiudaineid. 1 teelusikatäis linaseemneid sisaldab 2 grammi kuidaineid. See ehk ei kõla võimsalt, kuid kui lisad teelusikatäie seemneid kaerahelbepudrule ja teise oma smuutisse, on sul käes päevane soovituslik annus kiudaineid. See pehmendab sinu soolestikus olevat massi, aidates sel hõlpsamini organismi läbida.

5. Apelsin

Apelsinid sisaldavad flavonooli nimega naringeniin, mis toimib lahtistina. Apelsinimahlajook jäta siiski kõrvale, kuna see sisaldab lisatud suhkruid, mis tekitab lisaprobleeme seedimisele. Söö parem terve apelsin.

6. Kaerahelbepuder

Kaerahelbed sisaldavad ka rohkesti kiudaineid, mis hõlbustavad seedimist. Väldi aga kiirkaerahelbeputrusid ning magusaid müslisid, mis kasu asemel hoopis kahju teevad.

7. Aloe vera mahl

Aloe vera mahla on lahtistina kasutatud juba aegade algusest peale. Seda tasuks katsetada aga ettevaatlikult. Alusta 50 g mahlast ning suurenda tasahilju kogust.

Kõhukinnisuse puhul tuleks teatud toiduaineid ka vältida. Näiteks võivad seedimist takistada (olenevalt sinu organismi eripärast):

- piimatooted erineval kujul

- töödeldud valmistoidud

- suhkrusisaldusega toidud

- banaanid

- punane liha

- praetud toidud

Allikas: lifehack.org

Jaga
Kommentaarid