„Seksuaalselt aktiivsed inimesed on vähem haiguslehel,“ ütleb seksuaaltervise ekspert, meditsiiniteaduste doktor Yvonne K. Fulbright. Seksivatel inimestel on rohkem antikehasid, mis kaitsevad organismi mikroobide, viiruste ja teiste haigustekitajate eest. Wilkesi ülikooli uurijad Pennsylvanias leidsid, et tudengitel, kes seksisid kord või kaks nädalas, oli teatud antikeha tase kõrgem kui neil, kes harvem seksisid.

Samas on oluline teha ka kõiki muid asju, mis immuunsüsteemile hästi mõjub, nagu näiteks:

  • Sööma õigesti.
  • Olema füüsiliselt aktiivne.
  • Magama piisavalt.

2. Suurendab libiidot

Igatsed aktiivsemat suguelu? „Seksimine muudab seksi paremaks ja suurendab libiidot,“ ütleb meditsiiniteaduste doktor Lauren Streicher. Ta on günekoloogia abiprofessor Chicago Northwesterni ülikooli Feinbergi meditsiinikoolis. Naistel suurendab seksimine tupe niiskust, verevoolu ja elastsust, mis kõik seksi mõnusamaks muudavad ja tekitavad ka üha suurema soovi seda nautida.

3. Parandab naistel kontrolli põie üle

Tugevad vaagnapõhjalihased on väga olulised kusepidamatuse vältimisel – see on probleem, mis tabab mingil eluetapil 30% naisi. Hea seks on nagu trenn vaagnapõhjalihastele. Orgasmi ajal tekivad just neis lihastes kokkutõmbed, mis neid tugevdavad.

4. Alandab vererõhku

Uuringute järgi on olemas seos seksi ja madala vererõhu vahel, ütleb meditsiiniteaduste doktor Joseph J. Pinzone. „Selle kohta on tehtud mitmeid uuringuid,“ selgitab ta. „Üks olulisemaid neist leidis, et just vahekord (mitte masturbeerimine) alandab süstoolset vererõhku.“

5. Läheb arvesse eraldi treeninguna

„Seks on suurepärane viis trennitegemiseks,“ ütlebPinzone. See ei asenda muidugi jõusaali, kuid on üht-teist siiski väärt. Seksimise ajal kulutate umbes 5 kalorit minutis, mis on neli kalorit rohkem kui telerit vaadates. See kiirendab südametegevust ja kasutusel on erinevad lihased.

6. Väiksem infarktioht

Hea seksuaalelu mõjub südamele hästi. Lisaks sellele, et see on suurepärane viis pulsi kiirendamiseks, aitab seks hoida ka östogeeni ja testosterooni taset tasakaalus. „Kui ükskõik kumb neist on liiga madal, hakkavad tekkima erinevad probleemid nagu osteoporoos ja isegi südamehaigused,“ ütleb Pinzone. Sagedasem seksimine võib abiks olla. Ühe uuringu järgi oli meestel, kes seksisid vähemalt kaks korda nädalas, väiksem oht infakti tagajärjel surra kui meestel, kes harva seksisid.

7. Vähendab valu
Enne kui käe aspiriini järele sirutate, proovige orgasmi. „Orgasm võib valu blokeerida,“ ütleb meditsiiniteaduste doktor ja õppejõud Barry R. Komisaruk. See vabastab hormooni, mis aitab valuläve tõsta. Stimuleerimine ilma orgasmita võib samuti mõjuda. „Avastasime, et vaginaalne stimuleerimine võib blokeerida kroonilist selja- ja jalavalu, samuti vähendada menstruatsioonivalu, artriidivalu ja mõnedel puhkudel isegi peavalu.“

8. Võib vähendada eesnäärmevähi tõenäosust

Seksimine võib aidata vältida eesnäärmevähki. Ühe uuringu järgi oli meestel, kes kogesid seemnepurset sageli (vähemalt 21 korda kuus) väiksem tõenäosus eesnäärmevähki haigestuda.
Selleks pole isegi tingimata parnerit vaja – vahekord, öine iseeneslik seemnepurse ja masturbeerimine mõjusid kõik ühtmoodi hästi. Pole muidugi selge, kas seks oli ainus põhjus, kuna vähiriski mõjutavad paljud tegurid. Kuid rohkem seksi ei tule kunagi kahjuks.

9. Parandab und

Pärast seksi saad kiiremini magama jääda ning tuleb parem uni. Sel on oma põhjus. „Orgasmijärgselt vabaneb hormoon nimega prolaktiin, mis tekitab lõõgastumise ja unisuse tunnet,“ ütleb meditsiiniteaduste doktor ja psühhiaater Sheenie Ambardar.

10. Vähendab stressi

Partneri lähedalolek aitab leevendada stressi ja ärevust. Ambardari sõnul vabanevad puudutuste ja kallistuste ajal organismi loomulikud „heaoluhormoonid“. Seksuaalne erutus vabastab ajus kemikaali, mis mõjutab aju naudingusüsteemi. „Seks ja intiimsus tõstavad sinu enesehinnangut ja suurendavad õnnetunnet,“ ütleb Ambardar. See pole mitte üksnes tervisliku, vaid ka õnneliku elu eelduseks.

Allikas: webmd.com