Sõnn
Iseloomustus: kuigi pulliga ei seostu luksus ega sensuaalsus, on Sõnn just naudingute peal väljas. Meeleline loomus ja soov nautida head toitu teevad Sõnnist tüübi, kes kosub kergesti. Noored sõnnid on võimelised režiimi pidama, kuid alkohol ei tohiks nende meelest pidulaualt kunagi puududa.
Patupäevaks: mahlane ja rikkalik biifsteek või imposantne šokolaaditort koos klaasikese Taste of Diamondsiga (1,8 miljonit dollarit maksev šampanja).
Dieedisoovitus: dieetide katsetamise asemel peaksid minema jõusaali või pühkima jalgratta tolmust. Ja tee seda regulaarselt! Sõnnidel on kalduvus jääda trennist lausa sõltuvusse ja see tagabki hea vormi.
Piira: raskelt seeditavad (nt liha) ja rohkes koguses süsivesikuid sisaldavad toidud.

Kaksikud
Iseloomustus: Kaksikute hea vormi saladuseks on pidev tegutsemine. Suurema stressi korral võib selle tähemärgi esindaja otsida lohutust söömisest ja sel juhul hakkavad rasvad kogunema alakõhtu ja eriti puusadele.
Kaksikud on tuntud kõnemehed, kes on loodud pidulike õhtusöökide korraldajateks. Nad pole üldiselt pirtsakad ja eelistavad uusi maitseid, eriti rahvusköökide omi. Varieeruvus igapäevases menüüs on oluline ja võimalus ise kokata on Kaksikutele ideaalseim viis süüa.
Patupäevaks: taipärane krabikook.
Dieedisoovitus: sa põletad kaloreid kiiresti ning vajad eridieeti vaid äärmisel juhul. Püüa süüa väiksemaid portse ja tihedamini, et hoida energiavaru pidevalt suur.
Piira: kohv, juurviljad, toidud pärmi ja töödeldud suhkruga.

Vähk
Iseloomustus: Vähke on kaht tüüpi: täiskuu ajal sündinud ümmarguse näo ja
koguka vatsaga Vähid ja noore kuu ajal sündinud kriipsujukud, kes on pikka kasvu, kõhnad ja pikkade peenikeste jäsemetega ega võta eales kaalus juurde.
Lohutussöömine pole Vähile võõras. Kodust ja traditsioonidest sõrgupidi kinni hoidev Vähk on tuntud mugavus- ja kuuluvustunde otsijana. Talle meeldivad intiimsed ja hubased keskkonnad ning võimalusel tuleks tal süüa koduses rahus ja vaikuses.
Patupäevaks: Prantsuse sibulasupp.
Dieedisoovitus: kuna söömasööstud tekivad tunnete ajel, pead rohkem tegelema oma emotsioonidega. Vähile sobivad kodused, tervislikud ja vitamiinirikkad toidud.
Piira: õlised toidud, magus, maitseandjatest sool, töödeldud suhkur.

Lõvi
Iseloomustus: Lõvil on nautlev loomus ja ta kaldub väga kergesti juurde võtma. Kaslasele omaselt armastab ta liha, aga ka kõike muud head-paremat (ikka patust ja paksuks tegevat). Õnneks meeldib paljudele Lõvidele sporti teha, sest dieeti on neil raske pidada. Maovähendusoperatsioon on nende puhul tõenäolisem kui korralik dieediprogramm. Nad lihtsalt jumaldavad pillavat rikkust, uhkeid sööke ja rambivalgust.
Lõvi toidulaud peaks pakkuma tugevaid, rikkaid maitseid, näiteks karrit ja kaaviari. Kui vein saab otsa, pandagu Lõvi karaoket laulma või tantsima üle saali – ta ei vaidle vastu.
Patupäevaks: grillitud sea-kintsuliha ja karrised köögiviljad.
Dieedisoovitus: sa tead isegi väga hästi, et näed ideaalne välja ega vaja mingeid dieete! Ära otsi volti sealt, kus seda pole, ja naudi iseennast!
Piira: piimatooted.

Neitsi
Iseloomustus: Neitsi on puhtuse ja naturaalsuse ihaleja, keda toidupoest leiab tõenäoliselt müslileti äärest. Ta on väga hästi kursis toiduainete päritoluga ja ootab söödavalt kindlat kvaliteeti. Neitsi on suur pedant ja väga kohusetundlik, ta pigem treenib üle või peab liiga ranget dieeti. Mõõdukus ja asjatundlik nõu on see, mida sa vajad.
Patupäevaks: rohelise salati segu viinamarjade ja jõhvikatega.
Dieedisoovitus: Neitsil tekib kiiresti motivatsioonipuudus ja tähelepanu hajub kergesti. Peaksid võtma kellegi appi, et püsida tervislikul lainel. Pöördu nõustaja poole, lase koostada toitumiskava või hakka sõbraga koos parema vormi nimel tegutsema. Omaloominguga võid endale liiga teha.
Piira: raskelt seeditav toit (nt liha) ja šokolaad.

Kaalud
Iseloomustus: Kaalud on tähemärkide seas kõige suuremad maiasmokad, kes armastavad degusteerida aeglaselt, mõttega ja uusi maitseid avastades. Nad otsivad toidust harmooniat ja tasakaalu. Kui miski muu neid söömist piirama ei pane, siis soov iga hinna eest ilus olla on nende edu võti.
Patupäevaks: tuuletaskud kookoskreemi ja karamellistatud banaanidega.
Dieedisoovitus: taimetoidud ja karm treeninguprogramm sobivad sulle hästi. Organiseeritud ja planeeritud päevakava on Kaaludele parim võimalus figuuri trimmida. Ära lase end kanda juhusest ja hetkemeeleolust, vaid pane paika plaan.
Piira: alkohol, karboniseeritud joogid, toidud pärmi ja töödeldud suhkruga.

Skorpion
Iseloomustus: tundlik ja emotsionaalne Skorpion teeb kõike kirega. Kui vaja alla võtta, pühendub ta ikka ihu ja hingega. Pikad seksimaratonid on parim viis kaalu langetada.
Skorpion armastab väga vürtsikaid toite, ent nende söömist võiks piirata. Tal on toiduga tõsine armuafäär. Sõnn suudab küll Skorpioniga küll jõulisusega konkureerida, kuid viimase maitsmispungad on palju keerukamad ja vilunumad rikkalikuks naudinguks. Skorpioni ostukorv peaks sisaldama rohelist sibulat, küüslauku, murulauku, peterselli ja koriandrit.
Patupäevaks: kõrvitsaseemneõliga krõbestatud baguette’i viilud hallitusjuustu ja pirniga.
Dieedisoovitus: Skorpionide tees on “kõik või mitte midagi!”. Sul on tugev tahe ja vahet pole, mis programmi sa ette võtad: kui oled otsuse teinud, saadab sind edu.
Piira: liigrasvased ja magusad toidud, pärm, sool, töödeldud suhkur.

Ambur
Iseloomustus: Ambur on tihti tugev ja lihaseline, andekas ja väga hea sportlane. Treenib palju ja kohusetundlikult. Amburi planeet Jupiter (küllusesarv) annab rikkust, vara ja võimaluse isukalt süüa-juua ja kosuda. Väga ranget režiimi Ambur ei talu, pigem spordib rohkem.
Ambur on ka maailmarändur, kes naudib aromaatseid eksootilisi toite. Talle meeldib tundmatus ja ta erutub võimaluse peale saada proovida midagi rahvusvahelist. Piknikud, matkad, väljassöömised sobivad Amburile hästi.
Patupäevaks: Maroko lambahautis kikerherneste ja kuivatatud ploomidega.
Dieedisoovitus: sa armastad vabadust ja igapäevaste naudingute piiramine ei ole sinu jaoks. Regulaarsed ja mõnusalt pikad jalutuskäigud looduses aitavad sul vormi hoida, mitte range dieediplaan.
Piira: magusad, töödeldud suhkruga toidud ja alkohol.

Kaljukits
Iseloomustus: Saturni mõju all olev tõsine Kaljukits on võimeline piiri pidama ning kohusetundlikult ja järjepidevalt trenni tegema. Traditsiooniline Kaljukits on tähelepanelik ja tunneb hästi oma keha ja harjumusi. Teda ei maksa üllatada tundmatute roogadega, vaid pakkuda vana ja tuntut. Seetõttu on kehvi toitumisharjumusi muuta ääretult raske.
Patupäevaks: kartulipüree rukola ja karamellistatud sibulatega.
Dieedisoovitus: sulle sobib süsteemne menüü, hästi organiseeritud ja läbimõeldud treeninguplaan. Omaloomingu ja juhuse peale ära lootma jää.
Piira: raskelt seeditavad (nt liha) ja vürtsikad toidud, šokolaad.

Veevalaja
Iseloomustus: uudishimulik ja ekstsentriline väsimatu võõrustaja, kes ise harva kosub. Alla võtab aga pedantse järjekindlusega. Veevalaja oskab õhtusöökidest lugu pidada ja nautida. Kuigi ta on uudishimulik, talle tarakane ja rohutirtse eelroaks müüa ei õnnestu. Kuid korralik dinee võib tema meeled täita pikemaks ajaks ja seetõttu vähendada ülesöömise ohtu järgmistel päevadel.
Patupäevaks: puuviljapirukas.
Dieedisoovitus: individualistina tuntud Veevalaja on võimeline ise koostama oma dieedi- ja treeninguplaani. Sinu põhjalikkus aitab sul koguda õiget infot ja olla iseenda kõige parem peremees.
Piira: kohv, šokolaad, energiajoogid, pärmi ja töödeldud suhkruga toidud.

Kalad
Iseloomustus: Kalad on emotsionaalsed sööjad. Söömisperioodid vahelduvad askeetlikematega. Neil on väga raske pidada dieeti pikalt, kuna vihkavad piiranguid ja režiimi. Kalade kaalu tõstavad joogid: ülimagus piimakohv, liköörid ja veinid, kihisevad limonaadid.
Armastus mereandide vastu määrab Kalade toidulaua. Nad on tähemärkide seas ühed loovamad ja oskavad hinnata kaunilt serveeritud einet. Nipp Kaladele, kuidas vähem süüa: imetle rooga enne sööma asumist, lase süljenäärmetel tööle hakata ja neela kolm korda sülge, enne kui asud roa kallale.
Patupäevaks: paella (riisi-mereanniroog).
Dieedisoovitus: sinu õrn hing otsib tasakaalu. Sulle ei sobi jõusaalis rassimine või jooksurajal piinlemine, et kaalu kaotada. Vali jooga, Pilates, rahulik sörk ja premeeri end kord nädalas hea ja paremaga.
Piira: magustatud joogid, alkohol, kohv, õlised toidud, spargel, maiustused, pärmi, liigse soola ja töödeldud suhkruga toidud.

Tulemärgid: Jäär, Lõvi, Ambur
Võib arvata, et tulemärkide meelispaladeks on tulised toidud. Küüslauk, ingver ja tšillipipar lisavad su isudele jõulisust. Kuid vürtsidega ei maksa üle pingutada, sest tuld tulega ei kustuta.
Keskendu kasulikele toitainetele, mida saad värsketest puu- ja köögiviljadest, et oma energiavarud pilgeni täis lüüa.
Tuli on seotud ka suure energiaga, mis pärineb rauarikastest toitudest –tavapäraselt liha ja rohelised köögiviljad.

Maamärgid: Sõnn, Neitsi, Kaljukits
Kel on emotsioonisöömisega probleeme, kuulub tõenäoliselt just nende tähemärkide sekka. Neitsid on tervise vallas eriti tundlikud ja töödeldud toidud nende kõhule ei sobi. Sõnnid söövad naudingu eesmärgil ja võivad kaduda süsivesikute ja rasvarikaste toitude maailma. Kaljukits näeb toitu kui üht moodust eesmärke saavutada, mistõttu tuleks tal keskenduda toitainerikastele söökidele, mis aitavad kompenseerida muidu aeglast ainevahetust ja kalduvust rasvumisele.

Õhumärgid: Kaksikud, Kaalud, Veevalaja
Õhu element on kõige vähem kehaga seotud, mistõttu neil tähemärkidel ununeb tegutsedes söömine sootuks. Oled tähele pannud, kuidas töökuhila alt ilmub välja kell, mis tuletab meelde, et kõht koriseb juba pikemat aega? Õhumärgid on füüsiliste vajaduste suhtes üsna hooletud, mistõttu tuleks söömist pidevalt endale meelde tuletada.

Veemärgid: Vähk, Skorpion, Kalad
Vesi on seotud tunnete ja vooluga kaasaminekuga, mistõttu veemärgid kalduvad emotsioonisöömisele. Kui oled õnnelik, tahad tähistada seda ühisel lõunal oma lähedastega. Kui oled kurb, võid üksinda oma muret jäätisekarpi või kommipakki uputada. Hea tervis ja toitumine olenevad sellest, kuidas sa oma tundeid suudad kontrollida. Leia mooduseid, et oma meeleolu naturaalselt turgutada: treening, massaaž, reiki, saun, jooga. Nii sõltud vähem toidust, mis sind tavapäraselt lohutaks.

Allikas: TP 09/2013.