Tsüklilised kaalumuutused ja aeg-ajalt esinevad vähesed tursed on naiste puhul normaalne nähe ja nende pärast pole vaja väga muretseda. Kui tegemist on meesterahvaga, siis tasub olla murelikum ja vaadata üle igapäevane toitumine ja vedelikutarbimine. Liigne kaalutõus koos vedelikupeetusega võib viidata haigusele. Nimelt on meie keha nii kavalalt ehitatud, et tajudes mingi aine defitsiiti, läheb see igaks juhuks säästu­režiimile. Ehk kui kehas on vedelikupuudus, hakkabki organism vedelikku kinni hoidma.

1. Kas jood piisavalt?

See on esimene asi, mida endalt küsida, kui oled jännis kergesti tekkivate tursetega. Hea on ka teada, et mitte iga jook ei sobi janu kustutamiseks, parimad on vesi ja taimeteed. Viimaste puhul tasub aga kindlaks teha, kui järjepidevalt neid võib juua ja ega ole kõrvalmõjusid või koostoimeid ravimitega.

Kohv, alkohol ja magusad limonaadid ei lähe janu kustutamisel joogina arvesse, seda enam, et kohv mõjub hoopis diureetikumina. Äärmustesse langeda ja hakata liitrite viisi vett jooma siiski ei maksa. Nii võib hoopis neerudele liiga teha, neid ülearuse vedelikuga koormates ning kehast kasulikke aineid välja uhtudes. Mõistlik vedelikutarbimine on umbes 1,5 liitrit päevas.