Tegemist on 0,9 % soolalahusega, mis puhastab haige limaskesta ning aitab sel jälle korralikult toimima saada. Väga tõhus on näiteks inhalaatori kaudu hingatud füsioloogilise lahuse aur. Seda tuleb teha aga päeva jooksul mitu korda.

-  Abivahendid nina lahtistamiseks

Kui nina on väga kinni, kasuta ninalahtistavaid tablette, tilku või pihusteid seniks kuni õhk jälle liigub. Arvesta, et nohu need ära ei võta, nohu lahkub siis kui viirushaigus on oma aja ära elanud.

-  Unusta antibiootikumid

Viirushaigus kestab nii kaua, kui pikk on viiruse  eluiga. Antibiootikum viirushaigust ei ravi, küll aga koormab organismi, mistõttu võivad järgmised viirused juba palju hõlpsamini organismi tungida. Antibiootikumid on teiste haiguste jaoks.

-  Küüslauk

Ära küüslauku ninna pane. On tõsi, et küüslaugu eeterilikud õlid tapavad viirusi, kuid ühtlasi on need ka nii kanged, et teevad liiga ka õrnale limaskestale ning võivad tekitada põletikku. Küüslauguauru tuleks hingata, kanda küüslaugutükke marlitüki sees kaelas, panna öökapile või süüa.

- Niiske õhk    

Hoia toas õhuniisutaja või aken tuulutusrežiimil, kuivav limaskest vajab niiskust. Samal põhjusel joo palju vett ning väldi kuivatava toimega jooke nagu alkohol ja kohv.

- Eeterliku õli aurud

Tilguta eukalüptiõli vatitupsule ja hoia seda nina ees – eeterliku õli hingamine mõjub hingamisteedele hästi. Võid tilgutada paar tilka ka hingatava auru sisse.

- Kõrgem peaalune

Pane ööseks pea alla vee üks padi, nohuga on sel moel kergem magada.