Norskamine tekib siis, kui õhuvool läbi nina on raskendatud — ninakäigud on liiga kitsad. Kuum dušš aitab neid avardada ning füsioloogilise lahusega nina loputamine puhtana hoida.

2. Muuda magamisasendit

Norskama kipuvad inimesed just selili magades, kuna lõtv keel ja kurgulagi vajuvad vastu hingamisteid. Seetõttu tuleks selili norskajal hoopis külili magada.

3. Joo vett

Dehüdratsiooni korral muutuvad nina ja suu sisepinnad kleepuvaks ning soodustavad norskamist, seetõttu tasuks eelnevalt päeva jooksul juua piisavas koguses vett.

4. Pühi tolm ära

Sageli on norskamise põhjuseks tolmulestadest tingitud allergia. Seetõttu tasuks niiske tolmulapi ning põrandapesumopiga kodu üle käia vähemalt üle päeva.

5. Väldi alkohoolseid jooke

Alkohol lõdvestab kurgulihaseid, mistõttu need vajuvad magades hingamisteedele ning põhjustavad norskamist. Seetõttu tasuks enne magamaminekut alkoholi mitte juua.

6. Ninaplaastrid

Kui eelmised abinõud ei aidanud, katseta, kas ehk spetsiaalne ninaplaaster aitab ninakäike avada.

7. Õhuniisutaja

Kui toaõhk on liiga kuiv, võib ninasisene õrn limaskest kuivada ning ninakäigud ummistuda. Seetõttu tasuks hoida magamistoa aken avatuna või muretseda õhuniisutaja.

8. Arst aitab

Kui ükski neist vahenditest ei tööta, siis tasuks minna arsti vastuvõtule ning võib olla on vaja hoopis väikest lõikust. Kuid norskamisevaba elu on seda väärt!