1. Keha taastub
Selleks, et treeningutel tehtud pingutused ka vilja kannaksid, vajab sinu keha puhkust. Kui treenid palju, ära unusta trennipäevade sekka ka puhkepäevi lisamast, et keha jõuaks taastuda ning nõnda paremaid tulemusi saavutada.

2. Puhka ennast vormi
Puhkuse pikkus sõltub Sinu vormist ning treeningaktiivsusest. Mida halvemas kehalises konditsioonis oled, seda pikemat taastumisaega vajad. Intensiivsele treeningule peaks järgnema ka pikem puhkus.

3. Oled terve
Liiga sagedane treenimine ehk ületreenimine teeb keha hoopis nõrgemaks. Ületreenituse esmaseks sümptomiks on väsimus, vähenenud sooritusvõime, lihasnõrkus, sagenenud külmetushaigused, uneprobleemid ning meeleolukõikumised. Vähene uni, vale toitumine ning psüühiline stress halvendavad ka taastumist.

4. Võta puhkuseks aega
Kui treenid madala intensiivsusega, kõndides näiteks 45-60 minutit, siis on 95-protsendine tõenäosus, et taastud juba paari tunni järel. Kui sa kõndimise asemel aga jooksed 30-45 minutit, taastub keha sellest 12-24 tunni jooksul (kehtib inimese kohta, kes suudab joosta 5 km 25 minutiga ning teeb aeg-ajalt jõutrenni).

5. Kasulik soovitus
Tavaliselt peab paika reegel, et intensiivsele treeningule peaks järgnema 24-tunnine puhkus.