Sul on end lihtsam motiveerida, kui kutsud sõbra enesega kaasa. Palju kergem on alla anda ja loobuda treeningust, kui vastutad ainult enese ees. Ka treenimine on palju mõnusam, kui seda teha koos kaaslasega.

2. Ole paindlik

Vahel juhtub, et sul pole aega treenida tavapärasel ajal ning ka siis on lihtne lüüa käega. Kuid ole oma rutiini suhtes paindlik. Ole valmis treenima kohe kui selleks avaneb võimalus. Hoia trenniriided autos või kontoris, et kui päeva viimane koosolek ära jääb, saad pisut varem ehk trenni lipata.

3. Leia sobiv aeg

Motivatsioon kaob sageli, kui graafik on väga tihe. Ent 20 minutit päevas leiab igaüks, olgu see lõunapausi ajal, varahommikul, kui kõik veel magavad või mõnel muul hetkel. Plaani on treening aega, mil on kõige tõenäolisem, et sa sellega toime tuled. Mõtle välja, millal on sul vaba aega, piisavalt energiat ja võimalus teha trenni täies mahus. Kirjuta see kellaaeg ka oma kalendermärkmikusse.

4. Kõigest viis minutit

Kui oled allergilline erinevatele võimlemisprogrammidele, siis üks viis end motiveerida siiski neid tegema, on võimelda kõigest 5 minutit tervest programmist. Võib ju olla, et vastumeelsus on tingitud mingist olulisest põhjusest — näiteks oled ehk liiga väsinud, et trenni teha. Proovi siiski treenida vähemalt nii palju, et tunned kerget higi tekkimas. Kui see on juhtunud, võid otsustada, kas treenid edasi või lõpetad. Õnnitle end nende viie minuti eest — algus on tehtud.