Kui mul ei ole täpselt ees, et pean sööma nii ja nii palju, siis aju ütleb, et süüa ei tohi üldse.  Tagasi vaadates näen, et ma lihtsalt ei julgenud süüa – ei teadnud, mis kogused kaalualandamiseks toimivad. Ja panin omal käel ikka päris mööda, st hoidsin end sisuliselt ellujäämisrežiimil. Aga kust ma saan energia, sellele ma siis ei mõelnud. 

Olen väga aktiivne. Käisin suvel 25 km (!) päevas ja kuigi ma samal ajal peaaegu midagi ei söönud, võtsin ainult 4 kilo alla. Nüüd mõistan, et pean saama energiat, et üldse saada end liigutada. Muidu hoiab organism igast toidu- ja energiakübemest nii kinni, et kaalu alandamine ei tulegi kõne alla.

Merlynile meeldib väga liikuda. Siin pildil kasutas ta vaba hetke oma Portugali-reisil, et mõnus jalutuskäik ette võtta. 

Otsustav hetk oli  minu jaoks aastaid tagasi Tallinnasse kolimine – võtsin hoobilt 10 kilo juurde, kuigi kogused, mis sõin, olid üliväikesed. Ja nüüdseks on  tekkinud tahtejõud ja arusaam, et tahan õppida korralikult toituma ja selle abil kaal tagasi kontrolli alla saada.

Mõte Eriku kava proovida sain juuksurilt – käin iga kuue nädala tagant lõikust uuendamas ning märkasin tema ilusaid tulemusi. Tahtsin ka!

Alustasin 81-kilosena ja olen toitumiskava jälgides ja korralikult toitudes umbes 13 kilo alla saanud.

Esimesel kuul läks koguni 6,5 kilo!

Õhtusööki söön kell 17 ning peale seda lähen 5-7 km jalutuskäigule, et vältida igasugu isude tekkimist ja külmkapi ukse tuulutamist. Või muidu võin ennast meelitada ka mõttesse, et ah, teen teistele kooki (millest hiljem ka ise portsu ära söön). Oma vahepala jätan alati veel hilisemaks – 19-20 vahele.

Minu kogemus pärast madala kaloraažiga dieete ja suure koormuse katsetamist on, et inimesed peavad jälgima justnimelt toitumist, et alla võtta. Kui kõnnid 7 km, siis ei saa kohe liiter jäätist peale süüa. Samuti ei toimi vähe söömine. Minu paastupäevad lõppevad alati 1,5 kilo juurdevõtmisega ja olen aru saanud, et pean korralikult sööma, et saaksin alla võtta.

Kolleegid soovisid ka kaalust alla
Töökohal jälgivad Eriku kava jälgi toitumist kaks inimest veel, kuna kõik nad on märganud mu kaalulangust ja mul on hea meel, et see on neid inspireerinud. Olen neile abiks ja kontrollin. Koos on kuidagi kergem ka!

Minu suurim väljakutse toitumiskava jälgimisel on reisimine – tahaks ju proovida kõike uut ja huvitavat ning see ei ole alati kenal salatipadjal. Olen leidnud reisides lahenduse, et hommikusöök on mul alati kaasas (mingid pudruhelbed) ja lõuna ning õhtusöögiaegseid eksperimente tasakaalustan hoogsa liikumisega.

Olen oma eesmärgile – kaaluda 65 kilo – üpris lähedal, alla on vaja võtta veel kolm kilo!

Julgen kõigile, kes kahtlevad, teekonda ette võtma – juba ainuüksi enesekindlust tuleb nii palju juurde, et elu muutub palju mõnusamaks ja rõõmsamaks!

Loe teisi edulugusid SIIT!