1. Lihaallergia

Kehale tekib pärast korraliku lihakäntsaka söömist lööve? Võimalik, et kannatad lihaallergia all. Senini on arstid lihaallergiat väga ebatavaliseks pidanud, kuid viimaste uurimuste järgi on lisaks tavalisele tundlikkusele teatud valkude osas lihas leitud ka patsiente, kes ei talu lihas leiduvaid süsivesikuid. Selliste inimeste jaoks võib liha sisaldav söögikord tähendada sügelust, löövet ja halvemal juhul ka hingamisraskusi.

2. Veeallergia

Kujuta ette tunnet olla allergiline 70 protsendi maakera pinna vastu. See on veeallergiku reaalsus. Veest põhjustatud tugev nõgestõbi ehk Aquagenic Urticaria on väga ebatavaline ning senini on ebaselge, mis kehas selle reaktsiooni käivitab. Antud allergia raskemal juhul ei ole põhjuseks mitte ainult nahakontakt veega, vaid isegi vesi toidus ja joogis.

3. Külma- ja soojaallergia

Paljud inimesed hoiavad end külma ilmaga meelsamini tuppa, kuid on inimesi, kelle jaoks kange külm on ka füüsiliselt vastuvõetamatu, tekitades nahale lööbeid. Inimesed, kes on soojuse vastu allergilised, võivad lööbe saada ka sooja teki all magamisest.

4. Mobiiltelefonid ja mööbel

Meid ümbritseb palju erinevaid elektroonilisi seadmeid ning mõned nende hulgast on lähedases kontaktis kehaga, nagu näiteks mobiiltelefonid. Mobiiltelefoni kasutamisest põhjustatud kontaktallergia on üha levinum. Allergeeniline reaktsioon on sageli põhjustatud elektroonikas leiduvast niklist. Nikliallergial on ka kummalisemaid väljundeid. On ka inimesi, kes saavad mööblil istumisest lööbe, sest mööblidetailid on sisaldanud niklit.

5. Mustad hennatätoveeringud

Keha kaunistamine henna-tätoveeringutega on paljudes maades osa traditsioonist. Kuid praegusel ajal kasutatav henna ei ole enam see, mis kunagi. Tumedama henna saamiseks lisatakse hennapastale para-fenüleendiamiini ehk PPDd, mida leidub ka juuksevärvis. PPD on tugev allergeen ning võib põhjustada tugevad nahalöövet või kahjustusi.

6. Parfüümid

Allergiline isa vastu? Ei , hoopis pähkliõli vastu, mida isa raseerimisvedelik sisaldab. Inimesed ei pruugi alati olla lähedases kontaktis allergiat esile kutsuva ainega. On palju näiteid, mil allergilise reaktsiooni tekkimiseks piisas vaid tugeva parfüümi lähedal olemisest.

7. Šokolaad

Siin ei ole juttu pähkliallergiast või laktoositalumatusest, vaid šokolaadi ehk siis täpsemalt kakaoallergiast, mis on küll väga haruldane.

8. Treening

– Trenni? Kahjuks ma ei saa, olen allergiline.

See täiuslik vabandus treeningust kõrvale hiilimiseks on siiski äärmiselt harva esinev. Kutsuda treeninguallergia all kannatav inimene jooksma on sama, mis pakkuda pähkliallergia all kannatavale inimesele pähklikooki. Mis keha rakud treeningule allergiliselt reageerima paneb, on hetkel veel teadmata.

9. Sidrun ja laim

Eeterlikku õli limonenet sisaldavad sidrun ja laim panevad nii mõnelgi inimesel silmad vett jooksma ja nina kipitama. Ning süües või juues limonenet sisaldavaid tooteid võib tekkida ka nahaärritus.

10. Allergiline õlu ja alkoholi vastu

Otsene alkoholi allergia on väga haruldane, kuid allergia alkoholis sisalduva teravilja või lisandite vastu on üsna levinud.