1. Kui lähed külla, peole, välja, siis söö enne üks väike snäkk. Ja põhirõhk on siin sõnal “snäkk”, mis juba ütleb, et ära pole vaja süüa tervet praadi, et siis külas veel üks praad süüa. Snäkk on väike võiku, suurem puuvili või peotäis porgandeidki, hästi sobib ka väike peotäis pähkleid ja vähese rasvasisaldusega juust. Päris tühja kõhuga lookas lauda istuda pole kunagi hea, sest see lõppeb jõulukuul raudselt lisakilodega, kuna selliseid istumisi on nüüd õige mitu.

2. Hea uudis on see, et süüa võid kõike, ent püüa piirata koguseid. Ka alkoholikoguseid, sest alkoholiliig toob kaasa suurema söögiisu. Kahe lihalõigu asemel võta üks ja kompenseeri teist lõiku näiteks värske salati portsu suurendamisega või lisa taldrikusse rohkem juurikaid. Kahekümne piparkoogi asemel võta viis, kahe koogilõigu asemel üks. Lähene kogu menüüle nii — igast kõike, aga vähem kui sa tavaliselt võtaksid.

3. Kuigi jõulude ajal on mõnus kodus kokata, siis püüa hoiduda sellest, et sa küpsetad lademetes valmis piparkooke, keekse ja muid küpsiseid, mis jäävad terveks jõulukuuks sind silma alla “kutsuma”. Mida vähem on kodus sellist kraami, seda kergemana (sõna otseses mõttes) sammud uude aastasse.

4. Olgugi et sulle võib tunduda, et kingijaht on piisav liigutamine, ei ole see seda teps mitte. Kindlasti käi ka jõulukuul trennis edasi ja kui sa pole trenniinimene, siis käi jalutamas. Tee jõulujalutuskäike loodusesse või avasta linnatänavaid: praegu on igal pool ilus ja inimesed on kaunistanud oma kodusid — neid on mõnus vaatama minna.

5. Püüa võtta saabunud kuud kui täiesti tavalist. Juulis sa ju ei kannata söömissööstude käes ja augustis ei luba endale, et 1. augustist hakkab uus elu. Kui suudad ka detsembrist niimoodi mõelda, siis on 1. jaanuar juba üle elatud ja sa ei pea kaalule minnes sealt kurvana lahkuma.