Sügisel selle programmi läbinud tallinlanna Seidi, Pärnus elava Karini ja Tartumaalt pärit Anneli jaoks oli liikumisharjumuse tekkimiseks just sellist päästikut vaja.

Seidil (39), kes on viimase kaheksa aasta jooksul kahe lapse emaks saanud, polnud regulaarsete treeningute kogemust üldse. Sportimisega soovis ta alustada eelkõige kehakaalu alandamise eesmärgil. Teadmine, et teisedki on samal tasemel algajad ja et treeneri juhendamisel ei saa midagi valesti minna, lisasid motivatsiooni. Trennikoormuse valis Seidi iga kord oma sisetunde järgi, samuti sooritas harjutusi endale sobiva raskusastmega. Regulaarne treenimine on andnud Seidile hea enesetunde ja kinkinud üksnes iseendale pühendatud aega. Treeningute kõrval püüab ta nüüd üha rohkem tähelepanu pöörata ka tervislikule toitumisele. Seidi on viimased 1,5 aastat tegelenud palju täpsust ja head füüsilist valmisolekut nõudva sportkeegliga ning regulaarne trenn spordiklubis toetab sellegi harrastusega tegelemist.

“Muidugi on kaalulangus ka tore, kuid harjumus edaspidigi trennis käia on minu jaoks olulisem.”

Karinil (40) oli mõte uuesti spordisaali minna pikka aega peas tiksunud. Tegelikult oli ta teadet rühma avamisest juba kevadel näinud, aga siis jäi asi pooleli. Varem oli Karin ikka aeg-ajalt spordisaali külastanud, rohkem käinud küll jõusaalis, mitte rühmatreeningutes. Kuid niipea, kui ta sügisel uuesti algajate treeningurühma avamisest kuulis, liitus kohe esimeste hulgas. Treeningud Karinile meeldisid ja ta hindas need endale üsnagi jõukohasteks. Mis ei tähenda, et ta poleks pidanud üldse pingutama. Rühma teised liikmed olid ka väga toredad ja toetavad, oldi ju kõik sportlikus plaanis enam-vähem samal tasemel. Kõige raskem oli esimene trenn. “Seal me surime kõik rõõmsasti koos,” naeris ta, kuid hiljem oli organism juba pingutusega rohkem harjunud, tagasilööke ei tekkinud ja motivatsioon püsis. Karinil polnud ka mingit erilist eesmärki, et peaks kindlasti kaalu langetama vms. “Muidugi on kaalulangus ka tore, kuid harjumus edaspidigi trennis käia on minu jaoks olulisem,” sõnab ta. Nüüd käibki Karin vähemalt kaks korda nädalas jõusaalis oma sportlikku vormi hoidmas.

Anneli (45) ei olnud aastaid üheski spordiklubis käinud. Ta töötas graafiku alusel ja aegade klapitamine on sellise elukorralduse juures keeruline. Kuid pikapeale hakkasid nii tervis kui ka kaal endast märku andma. Niipea, kui Anneli algajate rühma alustamisest kuulis, andis ta sellest ka sõbrannale teada, kuna too oli pidevalt utsitanud kusagile trenni minema. Siis muidugi enam tagasiteed ei olnud. Tänu sellele, et prooviti eri treeninguid – igat 2 korda – ja tutvuda sai ka eri treeneritega, sai selgeks, mis meeldib rohkem. Just ringtreeningud osutusid kõige suuremaks väljakutseks ja panid kõik osalejad tõsiselt proovile. Tagantjärele hindab Anneli kogemust ülimalt positiivseks. Kuna ta selle programmi ajal mingit eridieeti ei pidanud, ei olnud ka suurt kaalulangust. Visuaalselt on muutusi aga selgelt näha olnud – keha on paremini vormis ja kenasti trimmis. Ka kehamassiindeks, mida mõõdeti enne ja pärast, näitas, et lihasmass on rasva arvelt suurenenud. Üldse on jõudu ja vastupidavust juurde tulnud ning seljavalud kadunud. Anneli otsustas katseperioodi järel regulaarsete treeningutega jätkata ja treenib end nüüd 2 korda nädalas, käies vaheldumisi rühmatrennis ja jõusaalis.