Et trennist oleks kasu

American College of Sports Medicine’i 2011. aasta füüsilise aktiivsuse uurimuses öeldakse, et nädalas 150 minutit keskmise intensiivsusega liikumist vähendab südamehaiguste riski ja suremust. Ehk – selleks, et tervist hoida, polegi ilmtingimata tarvis väga palju treenida.
Levinud on soovitus, et raskustega treeningut võiks teha 2–3 korda nädalas. Algajale võib tulemusi anda aga ka treenimine kord nädalas. Üle kolme korra nädalas harjutamist sobib rohkem edasijõudnutele.
Kuigi teadusajakirjades arutletakse selle üle, kas vastupidavus- ja jõutreeningut tasub ühel päeval või üldse ühes tsüklis väga palju miksida, sest need kutsuvad kehas esile eri signaale ja kohastumusi ning võivad üksteist segada, ei peaks alustav harjutaja või kiire ajagraafikuga inimene selle küsimusega end liialt vaevama. Tähtsaim on leida aeg ja võimalus treenida!

Planeeri mõistlikult

Kes töönädalal pole saanud mahti treenida, ei tohiks nädalavahetusel siiski liiga suure entusiasmiga trenni söösta. Treeningud peaksid olema mõõdukad, mitte ülemäära rasked, et endale mitte liiga teha.
Mõistlik oleks hoida kahe trenni vahet laupäeval ja pühapäeval vähemalt 24 tundi, et organism suudaks piisavalt taastuda ja suurenenud valgusünteesist keha paremaks ehitada.
Hästi sobib lahendus...

Lo edasi juba artiklist, kust leiad ka detailse tõhusate harjutuste kava koos fotodega.