Korraldaja Kunnar Karu sõnul on elamusmaratonid üha rohkem populaarsust kogumas ja nii sündis idee lülitada sarja veel üks etapp: „Seni on sarja kuulunud kolm maratoni: Noarootsi, Lahemaa ja Värska. Nüüd lisandus võimalus end ka Kõrvemaa kaunis looduses proovile panna ning koguda elamusi maalilisel ning inimtegevusest puutumata Põhja-Kõrvemaa looduskaitsealal. Just siin saab iga looduses liikuja aru, miks me vajame looduskaitsealasid — et meil oleks võimalik näha ka ürgset ja puutumatut loodust, tõmmata kopsud täis värsket metsaõhku ning laadida niimoodi akud kogu eesootavaks sügiseks energiat täis!“

Vaata galeriid!

Elamusmaratonid on Eesti suurim kepikõnni- ja käimismaratonide sari, mis pakub osalejatele motivatsiooni liikumiseks suvises Eesti looduses. Neljal etapil Noarootsis, Lahemaal, Värskas ning Kõrvemaal osales kokku 1926 kõndijat, kes läbisid kokku 46 865 elamuskilomeetrit.

Kokku osales esmakordselt peetud Kärumaratonil 49 lapsevanemat koos 49 lapsega ja ühiselt läbiti seal 931 elamuskilomeetrit.

www.elamusmaratonid.ee