Wilson seljatas finaalis suurturniiri üllataja, läbi kvalifikatsiooni kullamatšini jõudnud waleslase Jak Jonesi frame’idega 18:14.

Favoriidirollis olnud Wilson alustas finaali paremini, minnes pühapäeval juhtima 7:0. Jones sai aega mööda oma mängu paremini käima ning jõudis mitmel korral nelja frame’i kaugusele (8:12 ja 10:14). 11:17 kaotusseisust vähendas Jones vahe 14:17 peale, aga siis kindlustas Wilson omale karjääri esimese MM-tiitli.

Võitu tähistades puhkes Wilson rõõmust nutma. „Vabandan Jaki ees, aga see kõik tähendab mulle nii palju,“ rääkis maailma kolmandaks numbriks tõusnud Wilson BBC-le. „Mu vanemad on terve elu toonud ohverdusi selleks, et siia jõuaksin.“

„Olen unistanud sellest hetkest. Mul on hea meel, et kogu perekond oli siin ja sain emotsioonid välja lasta. See on olnud tõeline Ameerika mägede teekond ajast, mil olin kuueaastane,“ jätkas värske ilmameister. „Olen andnud endast kõik, suutsin end (finaalis) kokku võtta. Jak võitles aga kõvasti ja tegi elu minu jaoks väga raskeks.“

Wilson mängis finaalis ka 2020. aastal, kus pidi Ronnie O’Sullivani paremust tunnistama. Ta pälvis auhinnarahana 500 000 naela. MM-hõbe Jones läheb koju 200 000 naela võrra rikkamana. MM-i maailma 44. numbrina alustanud Jones kerkis tabelis 14. reale.