Tänavu osales legendaarsel rahvaspordiüritusel ligi 1500 jooksusõpra lastest eakateni. 16-kilomeetrise põhidistantsi võitis meeste arvestuses teist aastat järjest Roman Fosti ajaga 56.54, naiste arvestuses Anneli Ratassepp ajaga 1:07.24.

Pikkade traditsioonidega võistlusel jõudis teisena finišisse Mark Abner ajaga 56.57 ning kolmandana Kaspar Vaher ajaga 59.16. Naistes teise koha sai Lilian Torn ajaga 1:08.59 ja neile järgnes Helin Meier ajaga 1:10.52. 6 km distantsi võitis meestest Kalev Hõlpus ajaga 20.36 ning naistest Meri-Lill Plagnaud 25.19.

Kui eelmisel aastal kasvas Kevadjooksul osalejate arv võrreldes aasta varasemaga 41%, siis 19% kasvu toimus ka tänavu, mil võistlusel osales kokku 1376 spordisõpra. Tegemist on viimase kaheksa aasta rekordiga. 

“Mulle väga meeldib Kõrvemaa loodus ja eriti meeldib Kõrvemaa keskuse sauna ja tiigi vaib. Teistel võistlustel sellist asja pole,” kommenteeris võistlust Roman Fosti. “Talvel olen siin iga pühapäevane suusataja ja see tunne siin inspireeris kogu Neliku sarjale registreerima. Nimelt on plaan ka tänavu poolpikk Ironman läbida ja Kõrvemaa võistlused aitavad hästi selleks ette valmistada”.

Aasta-aastalt on kasvanud ka laste ja noorte osalejate arv. Tänavu osales laste- ja noortejooksudel 540 last, mis on kolmandiku võrra rohkem kui eelmisel aastal.

 “Tegemist on justkui jooksufestivaliga,” rõõmustas Kevadjooku peakorradaja Gisela Needrit suurt osalejate arvu kommenteerides. “Tore on näha lapsevanemaid, kes on positiivseks eeskujuks oma lastele, tuues nad sportlikku pühapäeva veetma loodusesse. Pingutame, et meie sündmused oleksid peresõbralikud – pakume lastehoidu, minipannkooke, erinevaid tegevusi alates madalseiklusrajast kuni hobustega ratsutamiseni.”

Sportland Kõrvemaa Kevadjooks on teine etapp Nelikürituste sarjast, kuhu kuulub kokku viis rahvaspordiüritust. Järgmine osavõistlus on Sportland Kõrvemaa Triatlon, mis toimub 13. juulil. Lisainfo: sport.korvemaa.ee.