Eesti-Läti liiga põhihooajal võitis Tartu 30-st mängust 19 ja Pärnu 15, aga veerandfinaalist kumbki edasi ei pääsenud. Vigade parandused tegid meeskonnad Eesti meistriliiga veerandfinaalides, kus taaralinlased alistasid 3:0 Viimsi ja suvepealinlased 3:2 Keila Coolbeti. Põhihooajal jagasid kaks klubi võidud pooleks, sest detsembris jäi Tartu kodus peale 88:78 ja märtsis omakorda Pärnu 84:82. Millised on selle poolfinaalpaari seitse võtmeduelli?

Märt Rosenthal vs Siim-Markus Post

Rosenthal oli põhihooaja esimeses ja Post teises pooles Paf liiga kõige silmapaistvam Eesti mängija. Eelnevatest omavahelisetest kohtumistest ei saa suurt midagi välja lugeda, sest esimeses oli Post veel Isaiah Harti varumees (Rosenthal viskas 31 punkti ja andis 7 korvisöötu, Posti saldo oli 2+3) ning teises polnud Rosenthal 100% mängukõlbulik (Post 25+15 ja Rosenthal 2+1).

Vaieldamatult on mõlemad mehed oma klubide liidrid, mistõttu nende hea või halb päev on selges seoses meeskonna tulemustega. Keskmiselt 18 punkti visanud Rosenthal oli lõppeks Eesti-Läti liiga põhihooaja paremuselt teine skoorija. Aga kui eelmise peatreeneri Gundars Vetra käe all sai Rosenthal rünnakul meeletu koormuse, siis 25-aastane mängujuht endale omast tihket kaitset ei näidanud. Kuna uus juhendaja Priit Vene soovib rünnakul meeskonna kapteni koormust vähendada, siis on lootust, et Märt hakkab kaitses Posti hakkima.